7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η πολύτιμη συμβολή του ΕΔΣ Ευρυτανίας στις έρευνες για τον εντοπισμό της 48χρονης στη Λίμνη Κρεμαστών

Πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρει, κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, όπως έγινε και στην υπόθεση αναζήτησης της 48χρονης Ε.Τ. από το Καρπενήσι, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την Πέμπτη 22/9.

Αναφέρει τα εξής το ΕΔΣΕ για τη συμμετοχή του στο έργο αναζήτησης:

“Με 4 μέλη συμμετείχε η ομάδα δράσης του σωματείου στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή της λίμνης κρεμαστών και συγκεκριμμένα στη γέφυρα Τατάρνας, την Πέμπτη 22/09.

Ο πρόεδρος του σωματείου ειδοποιήθηκε για το συμβάν από την Αστυνομία Καρπενησίου.

Αμέσως ενημέρωσε το ΔΣ και έπειτα από επικοινωνία μεταξύ των μελών άμεσα συγκροτήθηκε μία ομάδα αποτελούμενη από 4 μέλη, η οποία έφυγε κατευθείαν για το σημείο.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας για να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να επέμβουν.

Οι έρευνες κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ αλλά δυστυχώς ήταν άκαρπες.

Για την Παρασκευή 24/09 συσγκροτήθηκε νέα ομάδα από 7 μέλη του σωματείου μας η οποία από τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκε στο σημείο και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ξεκίνησαν ξανά τις έρευνες στην περιοχή με βάρκες στη λίμνη, πεζοπόρα από την στεριά, αλλά και με drone που διαθέτει μέλος της ομάδας μας.

Το βράδυ της Παρασκευής επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου μας εκπαιδευτής Σαμαρειτών από το παράρτημα του Ερυθρού σταυρού Πάτρας και τον ενημέρωσε ότι υπάρχει δυνατότητα να συνδράμουν στις έρευνες για την αγνοούμενη με το πρωτοποριακό ρομποτικό σύστημα “Emily sonar” που διαθέτουν.

Ο πρόεδρός μας επικοινώνησε με την αστυνομικό υποδιευθυντή Ευρυτανίας και την ενημέρωσε για αυτή τη δυνατότητα, η οποία με τη σειρά της έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ζητηθεί η συνδρομή του Ερυθρού σταυρού με το ρομποτικό σύστημα, στις έρευνες.

Το Σάββατο 25/09 οι έρευνες συνεχίστηκαν από νωρίς το πρωί. Η ομάδα μας συμμετείχε ξανά με 3 μέλη, που με τις οδηγίες του επικεφαλής της επιχείρησης, ενσωματώθηκαν στις ομάδες που ερευνούσαν για τρίτη μέρα την περιοχή από την στεριά.

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στο σημείο έφτασε τετραμελής ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα, η οποία με το ρομποτικό “Emily” έκανε έρευνες με τα συστήματα που διαθέτει στον βυθό της λίμνης.

«Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο τις επόμενες ώρες» ανακοίνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη σελίδα του στο facebook το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο πρόεδρος επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου με την αστυνομία και ενημερώθηκε ότι δεν χρειάζεται άλλο η βοήθεια της ομάδας στις έρευνες. Επίσης από την αστυνομία ευχαρίστησαν όλα τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την βοήθεια που πρόσφεραν από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες.

Από την Κυριακή και μετά οι έρευνες συνεχίζονται με την συνδρομή ειδικής ομάδας βατραχανθρώπων του Λιμενικού σώματος, την ΕΜΑΚ, την ΠΥ Καρπενησίου και την αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Ευρυτανίας, πυροσβέστες των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ευρυτανίας, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας, 1ης ΕΜΑΚ Αθηνών, 2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, και 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας. Επίσης 4 σαμαρείτες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πατρών με το ρομποτικό σύστημα «Emily sonar”, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας(ΕΔΣΕ), ειδική ομάδα βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος, η αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας, ο Δήμος Αγράφων, ο ορειβατικός σύλλογος Αγράφων, και πολλοί κάτοικοι-εθελοντές από τα κοντινά χωριά”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ