28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Απεγκλώβισαν κυνηγόσκυλο που είχε εγκλωβιστεί στο Γουρνόρεμα Ευρυτανίας – Επιχείρηση ΕΔΣΕ & ΠΥ Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Εντοπίστηκε και διασώθηκε ένα εκ των δύο τετράποδων

Σε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δύο κυνηγετικών σκύλων από το φαράγγι «Γουρνόρεμα», στην περιοχή του Προδρόμου Ευρυτανίας, συμμετείχε η ομάδα δράσης του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας, με 2 ενεργά μέλη, σε συνεργασία με δύο πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου. Εν τέλει, κατέστη δυνατή να εντοπιστεί και να διασωθεί το ένα εκ των κυνηγόσκυλων.

Σε ενημέρωση από το ΕΔΣΕ, αναφέρονται τα εξής:

“ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24.09.2023

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΓΛΩΒΙΣΜΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΟΥΡΝΟΡΕΜΑ

ΩΡΑ: 09:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΓΟΥΡΝΟΡΕΜΑ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Σε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό δύο κυνηγετικών σκύλων από το φαράγγι «Γουρνόρεμα» στην περιοχή του Προδρόμου Ευρυτανίας, συμμετείχε η ομάδα δράσης του σωματείου μας με 2 ενεργά μέλη, σε συνεργασία με δύο πυροσβέστες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καρπενησίου.

Η ομάδα ειδοποιήθηκε από τον επικεφαλής αξιωματικό της ΠΥ Καρπενησίου, ο οποίος μαζί με άλλον ένα συνάδερφό του και τα 2 μέλη της ομάδας δράσης του σωματείου μας, πήγαν στην περιοχή που βρίσκονταν οι δύο σκύλοι για να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τους εντοπίσουν και να τους απεγκλωβίσουν.

Οι σκύλοι είχαν εγκλωβιστεί στο φαράγγι από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Έπειτα από μία ώρα περίπου εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο σκύλους ενώ τα μέλη που επιχειρούσαν έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου σκύλου χωρίς αποτέλεσμα.

Για την επιχείρηση απεγκλωβισμού ενημερώθηκε και η 7η ΕΜΑΚ από την Λαμία.

Όταν έφτασε στην περιοχή τα μέλη της έμειναν στην έξοδο του φαραγγιού αναμένοντας οδηγίες για πιθανή υποστήριξη της επιχείρησης, η οποία βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη. Τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν αλλά παρέμειναν στην περιοχή μέχρι να τελειώσει η επιχείρηση”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ