19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Volkswagen αγοράζει την Europcar

Την πλειοψηφία των μετοχών της Europcar εξαγοράζει η Volkswagen, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να αυξήσει κατά 0,01 ευρώ/μετοχή την αρχική προσφορά της, η οποία φθάνει στα 50 λεπτά/μετοχή εφόσον προσφερθεί το 90% του συνόλου των μετοχών. Η αξία της Europcar αποτιμήθηκε τελικά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από την VW, μεταξύ των αγοραστών της Europcar περιλαμβάνονται η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Attestor και ο ολλανδικός όμιλος Pon Holdings, o οποίος είναι ο επίσημος εισαγωγέας της Volkswagen για τις Κάτω Χώρες. Στην VW θα ανήκει το 66% των μετοχών.

Η κορυφαία εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Ευρώπη επλήγη σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας και την διακοπή των ταξιδιών, με μείωση του τζίρου της κατά 45% το 2020. Στο παρελθόν ανήκε στην Volkswagen, η οποία την πούλησε το 2006 έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της νέας εξαγοράς είναι η αξιοποίηση της τάσης στην αγορά υπέρ της ενοικίασης και κατά της αγοράς αυτοκινήτων, καθώς και η δημιουργία στόλου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

To άρθρο Η Volkswagen αγοράζει την Europcar δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ