5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θα μεταφέρουν τα προβλήματα της σεισμόπληκτης Σάμου στο Μαξίμου

Tα προβλήματα που παραμένουν άλυτα 15 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Σάμο, θα μεταφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο περιφεριεάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου δεσμεύτηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, μετά την κατάθεση και υποστήριξη του πρόσφατου Υπομνήματος της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Παρακολούθησης της Πορείας Ανασυγκρότησης, από τον πρόεδρό της κ. Κάρλα, να υλοποιήσει την σχετική απόφαση του Οργάνου.

Έτσι, σε εφαρμογή αυτής της απόφασης και σε ημερομηνία που θα καθοριστεί εντός των αμέσως προσεχών ημερών, ο κ Μουτζούρης και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου θα μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να επισκεφθούν στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους αρμόδιους και συναρμόδιους Υπουργούς, τα κόμματα της Βουλής και τις Ευρωομάδες τους για να συζητήσουν τα προβλήματα από τον σεισμό της Σάμου και την επίλυσή τους με σχέδιο και προοπτική.

“Δεκαπέντε και πλέον μήνες μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό, η Σάμος εξακολουθεί ακόμα να μετράει τις πληγές της και τα μεγάλα της αδιέξοδα, κι ας θεωρούν κάποιοι ότι όλα βαίνουν καλώς, μοιράζοντας μεταξύ τους ανενδοίαστα πλούσια τα συγχαρητήρια για τους άριστους, λέει, κυβερνητικούς χειρισμούς και για τα δικά τους αστήρικτα επιτεύγματα”.

«Ενδεικτικά της κατάστασης είναι η επιστολή των Δημάρχων της Σάμου για την ίδρυση μόνιμου γραφείου ΔΑΕΦΚ στο νησί, η διαμαρτυρία των επαγγελματιών της περιοχής γύρω από τη Μητρόπολη Καρλοβάσου ότι ούτε η επικινδυνότητα έχει αρθεί, ούτε αυτοί έχουν αποζημιωθεί, η ανάλογη διαμαρτυρία επιχειρηματιών του Πυθαγορείου, η κραυγή αγωνίας των κατοίκων του σεισμόπληκτου Παγώνδα και ιδιαίτερα των γονιών και των μαθητών της περιοχής, που ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου που οδηγεί στο Δημοτικό Σχολείο και τις εγγύς νοτιοδυτικές γειτονιές του χωριού, και η απόγνωση των ανθρώπων που ζουν το δράμα της ανασφάλειας μακριά από τα πληγωμένα σπίτια τους για δεύτερο συνεχή Χειμώνα, με ιστορικά κτίρια, μνημεία αιώνων και πολλά Σχολεία σε οικτρή κατάσταση, με τους χώρους λατρείας καθημαγμένους και με επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε δεινή θέση», αναφέρει η ανακοίνωση της γνωμοδοτικής επιτροπής για την αποκατάστασης των ζημιών.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ