28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεσσαλονίκη: Στο πλευρό 44 ανήλικων προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία το πρώτο τρίμηνο του 2024 η ΑΡΣΙΣ

Την υποστήριξή της σε 44 ανήλικους πρόσφυγες πρόσφερε για το πρώτο τρίμηνο του 2024 η Ομάδα Παιδικής Προστασίας της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) του Φυλακίου στην Ορεστιάδα του Έβρου.

Πρόκειται για 36 αγόρια και οκτώ κορίτσια, ηλικίας 5 έως 17 ετών, η πλειονότητα των οποίων είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες με χώρες καταγωγής τη Συρία, την Τουρκία, την Ερυθραία, την Παλαιστίνη, το Ιράκ, την Αίγυπτο και τη Σομαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, παρατηρήθηκε αυξητική τάση των Τούρκων ασυνόδευτων ανηλίκων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και μηδενικές ροές ανηλίκων από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Η Ομάδα Παιδικής Προστασίας της ΑΡΣΙΣ πραγματοποιεί συνεδρίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στο ΚΥΤ Φυλακίου, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο με τα ανήλικα παιδιά, φροντίζοντας για την ομαλή μετάβασή τους σε δομές φροντίδας στην ενδοχώρα. Επίσης, παρέχει νομική συμβουλευτική, διοργανώνει διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων και φαρμάκων εφόσον δεν παρέχονται από τις υγειονομικές αρχές και προγραμματίζει δραστηριότητας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα Παιδικής Προστασίας της ΑΡΣΙΣ συνεργάζεται με όλους τους φορείς του ΚΥΤ Φυλακίου καθώς και με τον εντεταλμένο σύμβουλο Επιτροπείας λαμβάνοντας παραπομπές από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η Ομάδα Παιδικής Προστασίας της ΑΡΣΙΣ στην περιοχή του Έβρου λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου Merimna III – Supportingunaccompaniedmigrantchildrenat Greek borders, το οποίο υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) IOM Greece, με την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της Ολλανδίας, καθώς και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα και της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ