1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη – Απειλούσε με μαχαίρι να σκοτώσει τη σύντροφό του (video)

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα βιασμού, ασκήθηκε στον 39χρονο που πήγε να σκοτώσει με μαχαίρι τη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη. Ένας αστυνομικός απέτρεψε τη δολοφονία την τελευταία στιγμή. Θα ήταν η 18η δολοφονία γυναίκας από νυν ή πρώην σύντροφο.

Με την απειλή μαχαιριού και μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού τους, ο 39χρονος απειλούσε να σκοτώσει τη σύντροφό του. Ευτυχώς η 38χρονη αν και σε κατάσταση σοκ τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και σε λίγα λεπτά, περιπολικό βρισκόταν έξω από την πόρτα του σπιτιού.

«Παρ΄ολίγον η 18η συζυγοκτονία στη χώρα μας, κάναμε έκκληση στον άνθρωπο να μας ανοίξει δεν το έκανε μας έλεγε φύγετε θα σας σκοτώσω και εσάς 16.14.06 ακούγαμε να φωνάζει βοήθεια βοήθεια με σφάζει είχε κρυφτεί στο μπάνιο και είχε πάρει τηλέφωνο κρυφά», τόνισε ο αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, Χρήστος Μωραΐτης.

Το σπαρακτικό κλάμα του μικρού παιδιού και τα ουρλιαχτά της γυναίκας δεν άφησαν περιθώρια στους αστυνομικούς και αντέδρασαν άμεσα.

Ο αστυνομικός Χαράλαμπος Χαβενετίδης, ανέφερε πως: «ήταν ξύλινη η πόρτα τη σπάσαμε…όταν εισήλθαμε εντός διαμερίσματος ο εν λόγω δράστης ήταν πάνω από το θύμα και τη χτυπούσε με το μαχαίρι στο λαιμό».

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν ενώ η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες.

Ο αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, Χρήστος Μωραΐτης, δήλωσε: «την βρήκαμε μαχαιρωμένη στο λαιμό γεμάτη αίματα ημίγυμνη και στον καναπέ δίπλα στο 1,5 μέτρο ένα παιδί 10 χρονών. Ο δράστης όταν μας είδε απομακρύνθηκε και άρχισε να αυτοτραυματίζεται και μετά στράφηκε εναντίον μας. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ένα παιδί θα κάνει γιορτές με την μαμά του, δεν θα έκανε σε διαφορετική περίπτωση».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεχάρη τους αστυνομικούς και δήλωσε: «Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και την ανθρωπιά που επιδείξατε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Δείξατε το καλύτερο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος είναι γνώριμος των αρχών, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα βιασμού και άλλα αδικήματα και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Τάσος Παντολέων

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ