30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ισχυρός παγετός στην Ευρυτανία, στους -5,6 °C η ελάχιστη θερμοκρασία νωρίς το πρωί – Οι χαμηλότερες πανελλαδικά

Στους -6,2 °C έφτασε η θερμοκρασία στη Βυτίνα Αρκαδίας το πρωί της Κυριακής 10/12, τιμή που αποτελεί την ελάχιστη της ημέρας για τη χώρα. Συνθήκες ισχυρού παγετού επικράτησαν και στην Ευρυτανία, με το θερμόμετρο στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη να «γράφει» -5,6 °C, ενώ στο Καρπενήσι η ελάχιστη ήταν -3,3 °C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Για τον καιρό της Κυριακής (10/12), η ΕΜΥ προβλέπει τα εξής:

Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια με λίγες τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες προβλέπεται αύξηση των νεφώσεων με τοπικές βροχές στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Τις βραδινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 02 έως 16 με 17 βαθμούς και στα νότια από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ