19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε τη Χρύσω Ευρυτανίας και προξένησε ζημιές και καταστροφές σε δέντρα και καλλιέργειες (ΦΩΤΟ)

Ο άστατος καιρός συνεχίζεται στην Ευρυτανία, όπου οι μπόρες και οι καταιγίδες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, παρότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Η αστάθεια, δυστυχώς, κάποιες φορές συνοδεύεται και από καταστροφές.

Ισχυρό μπουρίνι που συνοδευόταν από χαλάζι, έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής (1/7) το χωριό Χρύσω του Δήμου Αγράφων. Προξένησε ζημιές, σπάζοντας κλαδιά δέντρων και καταστρέφοντας οπωροφόρα, κηπευτικά και αμπέλια. Κλήθηκε και επενέβη η Πυροσβεστική.

“Ο ανεμοστρόβιλος δυστυχώς πέρασε από τη Χρύσω προκαλώντας πτώσεις δέντρων και μεγάλες ζημιές στους κήπους και τα δέντρα. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική για την άμεση επέμβαση. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποκαταστήσουμε αυτά που μπορούν να αποκατασταθούν”, αναφέρει ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

“Δέκα λεπτά ήταν αρκετά να φέρουν την καταστροφή. Δυνατός αέρας, χοντρό χαλάζι και βροχή δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Εδώ στη Χρύσω, δεν μπήκε καλά ο μήνας…“, έγραψε ο Νίκος Μαρούλης, που ανάρτησε και τις φωτογραφίες που βλέπετε από τη Χρύσω.

Καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Καρπενήσι. Ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος κατά τόπους και στη διάρκεια του Σαββάτου (2/7).

[ΦΩΤΟ: Νίκος Μαρούλης]

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ