24 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Αλλάζει το καιρικό σκηνικό από απόψε. Χειμωνιάτικα Κούλουμα στην Ευρυτανία – Η προοπτική χιονοπτώσεων

Καλές καιρικές συνθήκες επικράτησαν χθες Σάββατο (13/3) στην Ευρυτανία και ο ήπιος καιρός συνεχίζεται και σήμερα, Κυριακή 14 Μαρτίου. Η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία σε διψήφια επίπεδα (11c στο Καρπενήσι, στις 12μμ). Παρόλα αυτά, η καλοκαιρία σταδιακά θα διακοπεί και μάλιστα φαίνεται πως ο χειμώνας θα προσπαθήσει, έστω και πρόσκαιρα, να επανακάμψει· χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Αρχικά, από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (14/3), από τα δυτικά θα αναπτυχθούν και θα πυκνώσουν νεφώσεις, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να εκδηλώνονται κατά τόπους βροχές και μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις.

Γενικά άστατος καιρός, όχι σύμμαχος στο πέταγμα του… χαρταετού, θα επικρατεί την Καθαρά Δευτέρα (15/3) στην Ευρυτανία. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, που τοπικά θα φθάσουν και τα 7 Μποφόρ. Παράλληλα, οι βροχοπτώσεις θα διατηρηθούν με αυξομειώσεις στην ένταση, ενώ η παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας θα φέρει χιονοπτώσεις -πιθανόν και κάτω από τα 1000 μέτρα. Θα είναι μια… χειμωνιάτικη ημέρα και είναι ενδεικτικό πως η θερμοκρασία στο Καρπενήσι δεν θα ξεπεράσει τους 5-6 βαθμούς.

Για τον καιρό της Καθ. Δευτέρας, η ΕΜΥ αναφέρει:

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα που πιθανώς πρόσκαιρα στα δυτικά να είναι κατά τόπους έντονα, από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ