19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Αξιόλογες βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις (άνω των 1500μ.) το Σαββατοκύριακο στην Ευρυτανία

Μετά τα χιόνια και την παγωνιά, οι βροχές και οι νοτιάδες πήραν την καιρική σκυτάλη στην Ευρυτανία. Η θερμοκρασία ανέβηκε και ο παγετός υποχώρησε, ωστόσο τις επόμενες ημέρες τα φαινόμενα -βροχοπτώσεις στα κατοικημένα και χιόνια ψηλότερα- θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ήδη από την Πέμπτη (21/1), κατά τόπους άρχισαν να εκδηλώνονται ασθενή, κατά βάση, φαινόμενα, που συνεχίζονται και την Παρασκευή (22/1). Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (23-24/1).

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ήδη από τις πρωινές ώρες ο καιρός αναμένεται άστατος, με κατά διαστήματα έντονες βροχοπτώσεις στο σύνολο του νομού. Παράλληλα, σε μεγαλύτερα υψόμετρα (κατά προσέγγιση άνω των 1500μ), θα εκδηλώνονται πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία στο Καρπενήσι θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς, συνοδεία νοτιοδυτικών ανέμων.

Κακοκαιρία θα επικρατεί στην Ευρυτανία και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλα τα κατοικημένα, αλλά παράλληλα και αξιόλογες χιονοπτώσεις στα μεγάλα υψόμετρα. Τέτοιου είδους κακοκαιρίες από τα δυτικά και συνοδεία Ν-Δ ανέμων, ευνοούν ιδιαίτερα το Βελούχι, που αναμένεται να δεχθεί μεγάλες ποσότητες χιονιού.

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται την Τρίτη (26/1), με τις χιονοπτώσεις να κατέβουν, σταδιακά, και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Εκτακτο από την ΕΜΥ

Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, στο οποίο αναφέρει:

Α. Η πρώτη επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου (23/01/2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ προβλέπεται να εκδηλωθούν:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23/01/2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24/01/2021).
β. Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24/01/2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25/01/2021).
2. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ: εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23/01/2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25/01/2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Β. Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26/01/2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ