27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Διατηρείται η αστάθεια στην Ευρυτανία, όπως και οι πιθανότητες εκδήλωσης καταιγίδων – Η προοπτική

Ποτιστικό και όχι έντονο χαρακτήρα είχαν οι βροχές και μπόρες που εκδηλώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα στην Ευρυτανία, όπου οι καταιγίδες ήταν πολύ τοπικές και μεμονωμένες. Ωστόσο, τόσο σήμερα Παρασκευή όσο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος και λίαν απρόβλεπτος, δίχως να αποκλείονται κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 11 Ιουνίου, η ημέρα ξεκίνησε με νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού, νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν και θα δώσουν πρόσκαιρα, ασθενή -κατά βάση- φαινόμενα (βροχές). Η πιθανότητα για πιο έντονες μπόρες ή και καταιγίδες εντοπίζεται χρονικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Έως 21 βαθμούς θα δείξουν τα θερμόμετρα, από δυτικές διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι.

Σκηνικό αστάθειας θα διαμορφωθεί στην Ευρυτανία και το Σάββατο 12 Ιουνίου. Είναι πιθανή η εκδήλωση μπόρας ή καταιγίδας -κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα-, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κινηθεί σε χαμηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι δυτικών διευθύνσεων.

Οι συνθήκες αστάθειας φαίνεται πως θα αρχίσουν να περιορίζονται από την Κυριακή 13 Ιουνίου. Εκ νέου είναι πιθανά φαινόμενα τοπικής φύσεως, ωστόσο σε γενικές γραμμές ο καιρός θα αρχίσει να ομαλοποιείται και το… καλοκαίρι να επανέρχεται. Θα ανέβει λίγο και ο υδράργυρος (μέχρι 22-23c οι μέγιστες), οι άνεμοι Δ-ΒΔ.

(ΦΩΤΟ: Μπόρα στο Καρπενήσι, το πρωί της Παρασκευής 11/6/21)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ