27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Η άνοιξη ακόμα… αγνοείται στην Ευρυτανία – Καθημερινή “συνήθεια” οι μπόρες, πώς αρχίζει η νέα εβδομάδα

Τι και αν διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου; Στην Ευρυτανία, η άνοιξη προσπαθεί μεν, αλλά να δεν καταφέρνει να κυριαρχήσει, με τα φαινόμενα αστάθειας (μπόρες, βροχές ή και καταιγίδες) να βρίσκονται στην ημερήσια καιρική διάταξη.

Με τοπικές μπόρες ξεκίνησε (και) η νέα εβδομάδα, καθώς σήμερα Δευτέρα (29/5) από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σημειώνονται φαινόμενα στο Καρπενήσι αλλά και σε άλλες περιοχές -κυρίως στα ανατολικά- του νομού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού του ΕΑΑ, στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, από τις 29 ημέρες του Μαΐου, έχει βρέξει τις… 14, ενώ και η θερμοκρασία κινείται σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με αυξημένη την υγρασία.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, ο άστατος καιρός θα μας συντροφεύσει και τα επόμενα 24ωρα, όπως και στην έναρξη του Ιουνίου. Φαινόμενα θερμικής αστάθειας θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, οδηγώντας στην εκδήλωση τοπικών όμβρων και καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ερώτηση «πότε θα φτιάξει ο καιρός;», προς το παρόν δεν έχει σαφή απάντηση…

Περισσότερα θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 31/5/2023

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ