9 Ιουνίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις – Ισχυρός παγετός και προβλήματα

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Εύβοια και το Πήλιο. Οικισμοί παραμένουν ακόμη χωρίς νερό και ρεύμα. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και στους δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ν. Πηλίου και Σκιάθου.

Στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αττικής οι δημόσιες υπηρεσίες θα ανοίξουν στις 10:00 και τα καταστήματα στις 11:00. Εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής, καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της δυτικής περιφερειακής Υμηττού και της περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρο αυτών οδικό δίκτυο.

Ανανεώνεται συνεχώς η λίστα με τα κλειστά σχολεία για σήμερα. Λόγω μικρών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον αύλειο χώρο κάποιων σχολείων, έπειτα από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν άνθρωποι του Δήμου Αγίας Παρασκευής, αποφασίστηκε τα μαθήματα, σε όλα τα σχολεία της πόλης, να ξεκινήσουν στις 10.00 πμ. Κάτι που θα συμβεί και στον Δήμο Χολαργού, κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά με τον Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο.

Δεν εκτελούνται τα πρωινά δρομολόγια των τρένων Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03 Φεβρουαρίου, επικαιροποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Για σήμερα Τετάρτη οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Ειδικά για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Επιπλέον ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά έως και την Πέμπτη ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ