19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καναδάς: Υποχρεωτικός για τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ο εμβολιασμός κατά της COVID-19

Τα μέλη του καναδικού κοινοβουλίου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 προκειμένου να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους αφού καταλάβουν τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων από τα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε χθες Τρίτη το βράδυ ο πρόεδρός της, ο Άντονι Ρότα.

«Από τη Δευτέρα 22η Νοεμβρίου 2021, οι πάντες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 για να τους επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο της Βουλής των Κοινοτήτων», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η νέα αυτή απαίτηση αφορά τόσο τα εκλεγμένα μέλη του κοινοβουλίου, όσο και τους συνεργάτες τους, τους εργαζόμενους στα γραφεία, τους δημοσιογράφους, συμβούλους και επιχειρηματίες.

Η οδηγία ανακοινώθηκε περίπου έναν μήνα μετά τη διεξαγωγή μιας προεκλογικής εκστρατείας κατά τη διάρκεια της οποίας ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υποψηφίων αποτελούσε συχνά θέμα συζήτησης και αντεγκλήσεων.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιαστεί την 26η Οκτωβρίου και ότι οι εργασίες του κοινοβουλίου θα ξαναρχίσουν την 22η Νοεμβρίου, τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υποψηφίων των Φιλελεύθερων.

Άλλα πολιτικά κόμματα τον μιμήθηκαν, όμως ο αρχηγός των Συντηρητικών, ο Έριν Ο’ Τουλ δεν έκανε τον εμβολιασμό κριτήριο επιλογής υποψηφίων και αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσοι εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί.

Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, η παράταξή του εξασφάλισε 119 από τις 338 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Στην ανακοίνωση του κ. Ρότα διευκρινίζεται ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για την COVID-19 εξαιτίας ιατρικών λόγων θα μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες αφού παρουσιάζουν βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε «εξέταση αντιγόνων» (σ.σ. το λεγόμενο γρήγορο τεστ) με «αρνητικό αποτέλεσμα».

Εξάλλου, το κοινοβούλιο θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες, ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο κτίριο παρατείνεται ως τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2022.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ