26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Μικρή η συμμετοχή στα τεστ covid για εκπαιδευτικούς, νέος γύρος ελέγχων αύριο (29/1)

Μετά τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη σκυτάλη επιστροφής στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία παίρνουν, από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, τα παιδιά που φοιτούν σε γυμνάσια και λύκεια. Στα θρανία των σχολικών μονάδων της Ευρυτανίας επιστρέφουν 650 και πλέον μαθητές και μαθήτριες.

Εν όψει της επανεκκίνησης των σχολείων, χθες Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, από τις 8:30 έως τις 11:30 το πρωί, στο κτηριακό συγκρότημα του ΟΑΕΔ (Προφήτης Ηλίας Καρπενησίου), έγιναν δωρεάν μοριακά τεστ covid-19 για εκπαιδευτικούς Β/μιας Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή, πάντως, ήταν μικρή, καθώς διενεργήθηκαν 18 έλεγχοι ανίχνευσης κορονοϊού -τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιηθούν την Παρασκευή 29/1.

Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 29/1) θα πραγματοποιηθεί νέος γύρος ελέγχων, αυτή τη φορά με τη μορφή rapid test, ώστε γυμνάσια και λύκεια να ανοίξουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όπως έγινε και στην περίπτωση των ελέγχων σε δασκάλους και νηπιαγωγούς πριν λίγο καιρό, ο δήμος Καρπενησίου ήρθε σε επαφή με τον τοπικό ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα πριν την επιστροφή στα θρανία, η οποία γίνεται με καλά επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρυτανία (χωρίς νέα κρούσματα επί ένα και πλέον μήνα). «Στόχος είναι να ξεκινήσουμε ασφαλείς και να παραμείνουμε», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος του δήμου Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα.

Την ίδια ώρα, για ολιγωρία κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, κα Ροδοθέα Καρφή. «Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα μέτρα που είχαν πάρει ήδη μέχρι τώρα», λέει στην εφημερίδα και εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για την επιστροφή στα σχολεία. «Το μόνο που άλλαξε είναι η σύσταση να… αερίζουμε τακτικά τις αίθουσες», υπογραμμίζει.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν στα περίπτερα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ