17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καρπενήσι / Σε ρυθμούς παράδοσης η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “O Μάρκος Μπότσαρης” (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

από την έντυπη έκδοση

Με τα παιδιά να δίνουν το σύνθημα για χορό και τους ενήλικες να ακολουθούν, ο Π.Σ. Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου υποδέχθηκε μέλη και φίλους-ες του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που φιλοξενήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο. Παρά την κακοκαιρία, πολλοί ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και διασκέδασαν με χορό και τραγούδι.

Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, που είχε δίπλα του τον π. Γεώργιο Χρυσαφογεώργο, εφημέριο του Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων και Πρόεδρο του συλλόγου. Την αξία της συνεργασίας του Δήμου Καρπενησίου με τον σύλλογο «Ο Μάρκος Μπότσαρης», που έχει ως κορωνίδα και σημείο αναφοράς τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Μάρκου Μπότσαρη («Μποτσάρεια») ανέδειξε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, αναγγέλλοντας την κήρυξη του 2023 ως «Έτος Μάρκου Μπότσαρη» για τον Δήμο Καρπενησίου (σ.σ. επίκειται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου). Με τον ρόλο της αντιπροέδρου του συλλόγου, αλλά και εκπροσωπώντας την Π.Ε. Ευρυτανίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος, Κατερίνα Καλαντζή, αναφέρθηκε στον σκοπό ίδρυσης και στις δράσεις του συλλόγου της Ενορίας των Ευρυτάνων Αγίων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα «Μποτσάρεια 2023» θα είναι αντάξια της σπουδαίας προσωπικότητας του Σουλιώτη οπλαρχηγού που σκοτώθηκε στο Κεφαλόβρυσο. Η βραδιά συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς από μικρούς και μεγάλους, υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας.

Ο Π.Σ. Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου ανέφερε τα εξής, με αφορμή την επιτυχημένη εκδήλωση: «(…) αυτό που έχουμε να πούμε σε όλους εσάς είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη σας καθώς και την συμμετοχή σας στο όμορφο γλέντι που στήσαμε. Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους μια δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία και πολύ χορό! Σας περιμένουμε στην παρέα μας».

Τέλος, ο Δήμος Καρπενησίου σημειώνει: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “Ο ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία πλήθους κόσμου, μελών και φίλων του Συλλόγου! Ο πρόεδρος του Συλλόγου π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στα σχέδια του Συλλόγου και στις δραστηριότητες που προετοιμάζει για την νέα χρονιά! Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, με τους συνεργάτες του ήταν παρόντες στην γιορτή αυτή με την δέσμευση να είναι δίπλα σε κάθε στοχευμένη πρωτοβουλία και δράση ανάδειξης και προώθησης της παράδοσης και του πολιτιστικού “γίγνεσθαι” του τόπου μας. Ιδιαίτερη αναφορά δόθηκε στις επικείμενες επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από τον θάνατο του και την κήρυξη του 2023 ως “Ετος Μάρκου Μπότσαρη” για τον Δήμο Καρπενησίου». Συγχαρητήρια σε όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου για την άψογη διοργάνωση!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ