27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κλίμα κατάνυξης στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία: Ύμνοι και παραδοσιακά κάλαντα από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής [ΒΙΝΤΕΟ]

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ύμνους και κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Καρπενησίου και το σύνολο ταμπουρά του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.

από την έντυπη έκδοση

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με ύμνους και κάλαντα του Αγίου Δωδεκαημέρου από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου και το σύνολο ταμπουρά του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.

ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσία του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ιερέων και πιστών, η χορωδία παρουσίασε το μελωδικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Παρθένος σήμερον», που περιλάμβανε χριστουγεννιάτικους εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα (από τον Πόντο, την Κύπρο, τη Ρόδο, την Πάτμο κ.α.). Τους «Ορειψάλτες» (η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου) και τους «Ταμπουρόβιους» (το σύνολο ταμπουρά του Μουσικού Σχολείου Λαμίας) διηύθυναν εξαιρετικά ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Ι. Λιάπης και ο μουσικοδιδάσκαλος Αναστάσιος Ηλιόπουλος.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου ανέφερε πως η εκδήλωση κατέδειξε μια πτυχή της δυναμικής του τόπου, «ένας τόπος ευλογημένος, με πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες», που όμως, όπως σημείωσε, έχει εγκαταλειφθεί, καθώς διαρκώς οι νέοι φεύγουν για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα, την περίοδο των Χριστουγέννων, δυστυχώς τείνουν να εκλείψουν όλα όσα σχετίζονται με τον Χριστό, την Παναγία και την παράδοσή μας, πρόσθεσε ο επίσκοπος και έκανε λόγο για «πνεύμα παγκοσμιοπολτοποιήσης και ισοπέδωσης των πάντων, απέναντι στο οποίο οφείλουμε να αντισταθούμε -με τον τρόπο που ο καθένας μπορεί».

Στην αναβάθμιση της συνοικίας του Προφήτη Ηλία (Ξηριά) στο διάβα των δεκαετιών, αναφέρθηκε ο εφημέριος του ομώνυμου Ιερού Ναού π. Ιωάννης Λιάπης, που ενθυμήθηκε με συγκίνηση στιγμές από τη 40χρονη ποιμαντική του διακονία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ