26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κορονοϊός / Πώς αναλύονται τα 13 κρούσματα του τελευταίου διημέρου στην Ευρυτανία – Στο Καρπενήσι η μεγάλη πλειονότητα

Επιπλέον 3.345 περιστατικά covid εντοπίστηκαν στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που οι ΜΕΘ παραμένουν σταθερά υπό ασφυκτική πίεση. Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας αποφάσισαν, όπως είχε προαναγγελθεί, το άνοιγμα των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα (12/4), με την υποχρέωση υποβολής μαθητών και εκπαιδευτικών σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) κάθε εβδομάδα.

Σταθερή παρουσία στη λίστα των ημερήσιων κρουσμάτων που δημοσιοποιεί καθημερινά ο ΕΟΔΥ, κατέχει η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, που βιώνει -όπως και το σύνολο της επικράτειας- το 3ο κύμα της πανδημίας.

Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 209 μολύνσεις, ενώ αυξημένες είναι, τις τελευταίες εβδομάδες, οι νοσηλείες στην πτέρυγα covid του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου, δίχως, ευτυχώς, να έχει χρειαστεί μέχρι τώρα διασωλήνωση ασθενούς.

Την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Απριλίου, ο ΕΟΔΥ καταχώρισε στην Ευρυτανία δεκατρείς (13) νέες μολύνσεις· σχεδόν στο σύνολό τους εντοπίστηκαν στην πόλη του Καρπενησίου, όπου, άλλωστε, έχει πέσει το κύριος βάρος προσπαθειών για περιορισμό της διασποράς.

Τα πέντε χθεσινά περιστατικά αφορούν τρεις άνδρες και μία γυναίκα στο Καρπενήσι (από 32 έως 84χρ), καθώς και έναν 68χρονο στο Κερασοχώρι. Τα οκτώ σημερινά κρούσματα σχετίζονται με έξι γυναίκες στο Καρπενήσι, με ηλικίες 22, 27, 27, 44, 69 & 83 ετών· θετικοί εντοπίστηκαν και δύο άνδρες, ένας 58χρονος στην ευρυτανική πρωτεύουσα και ένας 34χρονος στο Κερασοχώρι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ