26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κόπωση και δυσαρέσκεια «έβγαλαν» τον Μητσοτάκη μπροστά – Οι 3 πυλώνες των παρεμβάσεων

Επικοινωνιακή “αντεπίθεση” της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη σε πρώτο πλάνο, στην τελική ευθεία για το  Πάσχα και το άνοιγμα της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τρεις φορές μέσα σε 25 ώρες, απευθύνθηκε ο ίδιος στους πολίτες, σε μια χρονική συγκυρία που καταγράφεται μεγάλη κόπωση αλλά και δυσαρέσκεια, όχι μόνο γιατί ματαιώθηκε η υπερπροσδοκία – που είχαν καλλιεργήσει και κυβερνητικά στελέχη – για λίγες ανάσες ελευθερίας το Πάσχα…

Δυσαρέσκεια και απογοήτευση καταγράφεται και το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι στο “κόκκινο”, παρά το πολύμηνο lockdown και τους περιορισμούς στη ζωή τους. Και βεβαίως υπάρχει και η αγωνία του κόσμου της αγοράς και του επιχειρείν, που μετά από μήνες θα ξεκινήσουν με δειλά βήματα επιστροφή σε μία… νέα κανονικότητα, σε ένα νέο τοπίο.

Οι 3 πυλώνες στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού

“Γιατί θα κάνουμε Πάσχα στα σπίτια μας”

“Ήταν απαραίτητο να λάβουμε αυτή την απόφαση, για τον πολύ απλό λόγο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις -ειδικά στη Αττική- είναι ακόμα υψηλό, και θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να δυσαρέστησε κάποιους…” εξήγησε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το αντιστάθμισμα, εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να μείνουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα το Πάσχα θα είναι μια σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, από τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, οπότε και ανοίγει η εστίαση και  μεταφέρετε από τις 21:00 στις 23:00 η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ενώ μετά τις 15 Μαΐου, μαζί με τον τουρισμό, ανοίγουν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Έμφαση στον εμβολιασμό

Ο πρωθυπουργός με έμφαση, για δεύτερη ημέρα, θέλησε να μεταφέρει στους πολίτες μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας πως είναι πλέον βέβαιος ότι “είμαστε στο τέλος της περιπέτειας” της πανδημίας.

Μήνυμα το οποίο συνόδευσε με έκκληση για εμβολιασμό για να χτιστεί όσο πιο σύντομα γίνεται το λεγόμενο “τείχος ανοσίας”.

Click4more Μητσοτάκης για χαλάρωση μέτρων: Καλύτερα έξω ελεγχόμενα, παρά μέσα ανεξέλεγκτα

Την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30άρηδες, και την επομένη ξεκινά ο εμβολιασμός τους, ενώ Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα και για τους 40άρηδες.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στον Alpha, εντός Μαΐου και ειδικά τον Ιούνιο, η χώρα θα έχει μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων, έτσι ώστε να “τρέξει” ο εμβολιασμός.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό, το 30%, που παρότι έχει τη δυνατότητα, δεν την αξιοποιεί.

“Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου… Και αν δεν θέλουν να το ακούσουν από εμένα, να το ακούσουν από τους γιατρούς των Εντατικών, οι οποίοι σήμερα πια μας λένε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που σήμερα μπαίνει στις Εντατικές και διασωληνώνεται είναι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί…. Είναι  μία τραγωδία. Να μπορείς να αποφύγεις μια αρρώστια η οποία μπορεί και να σε σκοτώσει και να μην το κάνεις για διάφορους λόγους, όταν ξέρουμε πια με απόλυτη βεβαιότητα ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι από τον Σεπτέμβρη, σε ουδέτερο χρόνο, και όταν θα έχει υποχωρήσει η πίεση στο Σύστημα Υγείας, θα ανοίξει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, όπου επίσης υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει κάνει το εμβόλιο.

Μέτρα ελάφρυνσης πολιτών και επιχειρήσεων

Ο τρίτος πυλώνας στον οποίο εστιάζει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, είναι στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες, και μεταξύ άλλων, αφορούν στη μείωση της φορολογίας και της προκαταβολής για τις  επιχειρήσεις, αλλά και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ειδικότερα τα δύο πρώτα μέτρα, αποτελούν προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ., και θα είναι μόνιμα.

Με το βλέμμα στραμμένο σε όσους επλήγησαν από την πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε βέβαιος ότι ακολουθεί η ανάκαμψη που προκύπτει πάντα μετά τους… “πολέμους”.

“Αυτό το οποίο πιστεύω ότι θα συμβεί θα μοιάζει με τέλος πολέμου. Όπως είχαμε γρήγορη ανάκαμψη μετά το τέλος ενός πολέμου, το ίδιο θα συμβεί και τώρα, διότι οι ουλές πιστεύω, τα τραύματα -γιατί υπάρχουν τραύματα στον παραγωγικό ιστό- δεν θα είναι  τόσο βαθιά όσο εκτιμούμε” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας παράλληλα περήφανος που εφαρμόζεται σταδιακά το προεκλογικό πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί στους πολίτες.

Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι ακόμη και “γαλάζια” στελέχη, και υπουργοί, παρακολουθώντας στενά τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες, δηλώνουν… “υπ’ ατμόν”.

To άρθρο Κόπωση και δυσαρέσκεια «έβγαλαν» τον Μητσοτάκη μπροστά – Οι 3 πυλώνες των παρεμβάσεων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ