26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λέσχη Ανάγνωσης Καρπενησίου: 7 χρόνια συναντήσεων, σε ένα βιβλίο / “Ενα βιβλίο, ένας συγγραφέας… κι εμείς”

Ο απολογισμός των δράσεων της Λέσχης Ανάγνωσης της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, για το διάστημα 2014-2020, συμπυκνώνεται στο βιβλίο που βγήκε πρόσφατα στην κυκλοφορία.

Από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου κυκλοφόρησε, πριν λίγες εβδομάδες, το βιβλίο με τίτλο «Ένα βιβλίο, ένας συγγραφέας… κι εμείς». Πρόκειται για τη συγγραφική προσπάθεια να «χωρέσουν» στις σελίδες (300 στον αριθμό) του όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις της Λέσχης Ανάγνωσης, που αθόρυβα αλλά ουσιαστικά παράγει πολιτιστικό/πνευματικό έργο στον τόπο, εδώ και περίπου μια δεκαετία.

«Πριν επτά χρόνια ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι. Συνοδοιπόροι σ’ αυτό, άτομα με κοινό το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία. Ενδιαφέρον το οποίο στην κοινή τους πορεία διευρύνθηκε και συνέχισε να ομορφαίνει το ταξίδι. Μαζί γνωρίσαμε συγγραφείς, ποιητές, καλλιτέχνες, που το έργο τους χάραξε καινούριους δρόμους στη ζωή πολλών ανθρώπων», γράφουν στον πρόλογο του βιβλίου ο Διευθυντής & το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου. «Τα βιβλία που διαβάσαμε», προσθέτουν, «μας μετέτρεψαν σε μια ‘κοινότητα’, μια κοινωνία μικρή ταξιδιωτών που έπλεε στο αρχιπέλαγος των βιβλίων με καπετάνιο έναν συγγραφέα πολλές φορές και πυξίδα ένα βιβλίο».

Τη συντακτική επιτροπή του βιβλίου αποτελούν οι: κα Καλλιόπη Κανακάκη, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Καρπενησίου, κα Μαρία Παναγιωτοπούλου, Προϊσταμένη των ΓΑΚ ν. Ευρυτανίας κα Νικάνδρα Μπακογεώργου, φιλόλογος. «Ελπίδα μας μύχια είναι», γράφουν στο εισαγωγικό σημείωμα, «ότι η μικρή αυτή έκδοση θα χαρίσει σε όλα τα μέλη, τα σταθερά, τα περιστασιακά μα και σε εκείνα που απομακρύνθηκαν, το ενθύμιον μιας σχέσης ιδιαίτερης: του καθενός από εμάς αλλά και όλων μας συνάμα, με ένα βιβλίο και έναν συγγραφέα. Για να θυμόμαστε και τις συζητήσεις, τους προβληματισμούς και τις γόνιμες αντιπαραθέσεις ιδεών και απόψεων (…)».

Η έκδοση περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων στο κοινό του Καρπενησίου, βιβλία και συγγραφείς που συζητήθηκαν στις συγκεντρώσεις των μελών και ακόμη τα βιβλία που επέλεξαν να παρουσιάσουν κάποια από τα μέλη. Προσκεκλημένοι της Λέσχης όλα αυτά τα χρόνια ήταν συγγραφείς, όπως, οι: Ισίδωρος Ζουργός, Γιάννης Καλπούζος, Σοφία Νικολαΐδου, Γιάννης Μακριδάκης, Μήτσος Κασόλας, Μαί¬ρη Κόντζογλου, Βασίλης Δημογεροντάκης, Στέφανος Σταμέλος.

Το δικό τους «λιθαράκι» στην υλοποίηση του αξιόλογου συγγραφικού εγχειρήματος με τίτλο «Ένα βιβλίο, ένας συγγραφέας… κι εμείς», έβαλαν τα Ευρυτανικά Νέα, που παραχώρησαν φωτογραφικό υλικό και κείμενα από τα κατά καιρούς ρεπορτάζ τους για την ενδιαφέρουσα δράση της Λέσχης Ανάγνωσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ