27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λερογιάννης: “Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο Προπονητικό” – Σουλιώτης: “Είναι στη μοίρα μας να λύνουμε προβλήματα του παρελθόντος”

από την έντυπη έκδοση

Σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ της μείζονος αντιπολίτευσης και του δημάρχου Καρπενησίου, αποτελεί αυτή την εβδομάδα το Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου.  Στην αντιπαράθεση εμπλέκεται και η ΔΕΗ, καθώς την Τρίτη (16/3) προχώρησε σε διακοπή της ρευματοδότησης, λόγω (και πάλι) της στυγνής γραφειοκρατίας που οδηγεί την κοινωνία σε τραγελαφικές διαπιστώσεις.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου, ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου. Από το 2001, πριν 20 χρόνια δηλαδή, που έχει παραδοθεί για χρήση στον δήμο Καρπενησίου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Προπονητικό Κέντρο λειτουργούσε μέχρι και σήμερα με εργοταξιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε χθες να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς όφειλε ο ιδιοκτήτης του έργου -στην προκειμένη περίπτωση ο δήμος Καρπενησίου- εδώ και πολλά χρόνια να έχει φροντίσει να αλλάξει την παροχή και από εργοταξιακή να την μετατρέψει σε κανονική.

H καταγγελία Λερογιάννη

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Καρπενησίου, κ. Δημήτρης Λερογιάννης, σε αναφορά του για την εξέλιξη επισημαίνει τα εξής: “Τον τελευταίο χρόνο, το Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου έρχεται στο προσκήνιο μόνο με αρνητικό τρόπο. Σήμερα, μια δυσάρεστη εξέλιξη, που πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος του δήμου Καρπενησίου, προστέθηκε στο βεβαρημένο ιστορικό του πολύπαθου κέντρου, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή παροχής ρεύματος.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής στη διαχείριση σοβαρών ζητημάτων, την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα και τη δεδομένη ανικανότητα και ανεπάρκειά της στη συντήρηση εξαιρετικά σημαντικών υποδομών, όπως αυτή του Προπονητικού μας Κέντρου που τα τελευταία χρόνια έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Στη θεωρία πάμε καλά, στα έργα όμως;

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,

Λερογιάννης Δημήτριος.”

Η απάντηση Σουλιώτη

“Είναι στη μοίρα μας να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν. Το Προπονητικό Κέντρο Καρπενησίου από το 2001 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, κανείς δεν φρόντισε να το συνδέσει με κανονικό ρεύμα και λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια με εργοταξιακή παροχή.

Από όταν προέκυψε το πρόβλημα, εμείς έχουμε ήδη συγκεντρώσει με μεγάλο κόπο τον φάκελο του έργου, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και όλα τα στοιχεία, αναζητώντας τα στο αρχείο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού -που δεν ήταν κάτι εύκολο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Σβερώνης, βρέθηκε για δύο ημέρες στην Αθήνα, ψάχνοντας τα αρχεία και αναζητώντας υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Συγκεντρώσαμε τα χαρτιά και ο φάκελος έχει παραδοθεί στην Πολεοδομία, η οποία θα δώσει την έγκριση και τη Δευτέρα το Προπονητικό Κέντρο θα έχει και πάλι ρεύμα.

Το ρεύμα δεν κόπηκε γιατί χρωστάει στη ΔΕΗ ο δήμος. Το θέμα είναι τυπικό. Τώρα, ο καθένας μπορεί να καταλάβει, αν έχει πληγεί το Προπονητικό Κέντρο, την εποχή, μάλιστα, που εδώ και δύο μήνες είναι κλειστό και θα είναι για τουλάχιστον 20 μέρες ακόμα. Τα υπόλοιπα  που αναφέρει ο κύριος Λερογιάννης δεν έχουν καμία σημασία. Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη δημοτική αρχή. Δεν υπάρχει καμία προχειρότητα. Λύνουμε προβλήματα, τα οποία δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά πρέπει να λύσουμε.”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ