26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Λιζ Τρας: Κερδίζει έδαφος στην κούρσα διαδοχής του Τζόνσον – Καταλυτική η εξασφάλιση της υποστήριξης της Πένι Μόρντοντ

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας, η οποία εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία, εξασφάλισε σήμερα (1/8) την υποστήριξη της Πένι Μόρντοντ, την οποία απέκλεισε δύσκολα για να φθάσει στον τελικό γύρο απέναντι στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Η υφυπουργός Εμπορίου Πένι Μόρντοντ ήταν η τελευταία υποψήφια που αποκλείστηκε στη διαδικασία ψηφοφορίας μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αφού εξασφάλισε μόλις οκτώ ψήφους λιγότερες από την Λιζ Τρας στον προηγούμενο γύρο.

(AP Photo/Frank Augstein)

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος καλούνται πλέον να αποφασίσουν ποιος εκ των Τρας και Σούνακ θα είναι ο νέος ηγέτης τους και πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Υπογραμμίζοντας πως δεν επιθυμεί να γίνει «ανεμοδείκτης», η Μόρντοντ ανακοίνωσε: «Έχω δει αρκετά ώστε να γνωρίζω πως ο υποψήφιος που θα εμπιστευτώ είναι η Λιζ Τρας».

Η Πένι Μόρντοντ αποτελεί ακόμη ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου που τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Τρας, συμπεριλαμβανομένων του υπουργού Άμυνας Μπεν Ουάλας και του υπουργού Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν ως ο επικρατέστερος στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, φέρεται πλέον να υπολείπεται κατά 24% της αντιπάλου του σε δημοσκοπήσεις. Σε μια ύστατη προσπάθεια να αντιστρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, προανήγγειλε ένα σχέδιο μείωσης του φόρου εισοδήματος κατά 20% από το 2029, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη μείωση από την εποχή της Μάργαρετ Θάτσερ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ