18 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2021-’22 – Η διαδικασία

Συνεχίζονται οι διακοπές με το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 έως τις 31 Ιουλίου 2022, ενώ υπενθυμίζεται ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Οι πίνακες δικαιούχων είχαν αναρτηθεί πέρυσι το καλοκαίρι και αφορούν σε 300.000 Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού. Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της Επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2022.

Όσον αφορά στη διαδικασία, οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου. Για ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) του ΟΑΕΔ την Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού και ζητούν την έκδοση Εισιτηρίου Κοινωνικού Τουρισμού της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ