28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοινωνικός Τουρισμός / Έφτασαν τις 850.000 οι αιτήσεις – Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Τις 850.000 έφθασαν οι αιτήσεις, για συνολικά 1.068.904 επιταγές, που υποβλήθηκαν για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, καθώς το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους δικαιούχους, στην τριήμερη παράταση, ήταν ιδιαίτερα μεγάλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ανοίξει ξανά η πλατφόρμα και μέχρι τις 5 Ιουνίου (ημερομηνία που έκλεισε για πρώτη φορά) είχαν υποβληθεί
580.000 αιτήσεις. Η πλατφόρμα έκλεισε οριστικά την Κυριακή τα μεσάνυχτα, και τα στοιχεία δείχνουν, ότι άλλοι 270.000 πολίτες άδραξαν την δεύτερη ευκαιρία για να υποβάλλουν αίτηση για φθηνές ή δωρεάν διακοπές. Συνολικά υποβλήθηκαν περί τα 850.000 αιτήματα, για συνολικά 1.068.904 επιταγές, όταν οι τα διαθέσιμα voucher είναι 300.000.

Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένονται σε περίπου ένα 10ημερο, δηλαδή εντός της επόμενης εβδομάδας. Θα ακολουθήσουν οι ενστάσεις για ένα τριήμερο και μετά θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των «τυχερών». 

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση θα ανακοινωθούν: 

-Ο προσωρινός πίνακας των αποκλειόμενων 

-Το προσωρινό μητρώο των δικαιούχων

Το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Δ.ΥΠ.Α. Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου και των προσωρινών Πινάκων Αποκλειομένων εντός 3 ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους στον ιστότοπο της Δ.ΥΠ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Η επιλογή βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμό παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ