28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κοινωνικός τουρισμός 2023 / Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος – Δείτε αν είστε στη λίστα

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2023 της ΔΥΠΑ. Πρόκειται για τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσμάτων με τους δικαιούχους και τους ωφελούμενουςΑκολουθεί το 3ήμερο των ενστάσεων και στη συνέχεια θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων.

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα από το βράδυ της Τετάρτης, 21 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, ωστόσο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας η ιστοσελίδα παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται πως έχουν υποβληθεί 850.000 αιτήσεις για 1,5 εκατ. επιταγές, όταν θα δοθούν 300.000 επιταγές.

Δείτε εδώ εάν βρίσκεστε στους δικαιούχους

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν εάν είναι δικαιούχοι, ανάλογα με τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ. Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΔΥΠΑ μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου και προσωρινών Πινάκων Αποκλειομένων εντός 3 ημερών από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσεώς τους στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024),ενώ η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ