26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μαγνησία – Σποράδες: Η “Ελπίς”… προθερμαίνεται ενόψει τελικής επέλασης

Με χαμηλές θερμοκρασίες που ακόμη και στα πεδινά, έχουν αρνητικό πρόσημο, τις περισσότερες ώρες του 24ωρου, αλλά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, εκτός από περιοδικά ισχυρούς – κατά τόπους – ανέμους, η «Ελπίδα» δείχνει να κάνει… προθέρμανση ενόψει της τελικής επέλασής της στη Μαγνησία, που αναμένεται αύριο, Δευτέρα.

Η θερμοκρασία σήμερα Κυριακή, θα κυμανθεί από -2 έως +3 βαθμούς κελσίου στην πόλη του Βόλου, ενώ στα ορεινά του Πηλίου θα είναι χαμηλότερη. Από τις νυχτερινές ώρες ήδη, έχουν ενταθεί οι άνεμοι, που τοπικά σήμερα, θα φθάσουν έως και τα 7 μποφόρ.
Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια εκ νέου θα ενισχυθούν.
Κατόπιν τούτου, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης.

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν σταδιακά, από τις νυχτερινές ώρες σήμερα (Κυριακή), οπότε προβλέπονται χιονοπτώσεις, που ιδιαίτερα από το μεσημέρι αύριο και μετά, θα έχουν καθολικό χαρακτήρα και θα αφορούν όχι μόνο τη χερσαία Μαγνησία, αλλά και τα νησιά των Σποράδων.

Ενόψει των φαινομένων αυτών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το σύνολο του μηχανισμού που εμπλέκεται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων, παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα.

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ