19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μαρία Κυρίδου – Χριστίνα Μπούρμπου: Συγκινημένες οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, «το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά»

Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου έφτασαν κοντά σ’ ένα ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά τελικά κατέκτησαν την πέμπτη θέση τη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην πρώτη παρουσία τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου πήραν την πέμπτη θέση στον τελικό της δικώπου, με χρόνο 6:57.11.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, τα είχαν δώσει όλα στην ημιτελική σειρά τους χθες (28/7) και αν και είχαν τον δεύτερο καλύτερο χρόνο από τα πληρώματα του τελικού δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στις τρεις πρώτες θέσεις και να ανέβουν στο βάθρο.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου ήταν φανερά συγκινημένες, με τη δεύτερη, μάλιστα, να “λυγίζει” στις δηλώσεις της, τονίζοντας ότι πάλεψαν τον αγώνα μέχρι την τελευταία κουπιά.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη θέση. Θα θέλαμε κάτι περισσότερο όπως θα ήθελε ο καθένας που μπαίνει σε τελικό. Τα δώσαμε όλα χτες για να περάσουμε. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σήμερα. Νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση να τα δώσουμε όλα χτες”, δήλωσε αρχικά η Μαρία Κυρίδου.

Από την πλευρά της η Χριστίνα Μπούρμπου με δάκρυα στα μάτια δήλωσε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Βέβαια, με βάση την χθεσινή μας κούρσα θα ήθελα κάτι παραπάνω. Η κούραση ήταν μεγάλη από χτες. Το παλέψαμε μέχρι τελευταία κουπιά και είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε και τερματίσαμε πέμπτες”.

Για το γεγονός ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους η Μαρία Κυρίδου είπε: “Έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας. Η καλύτερη ηλικία είναι μεταξύ 25 και 30. Εμείς είμαστε ακόμα 20. Πιστεύω ότι και οι δύο μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά”.

Η Χριστίνα Μπουρμπου δήλωσε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν. Ξέρουμε ότι όλοι ξενύχτησαν για να μας δουν. Να μας στηρίξουν έστω και από μακριά και αυτό είναι ωραίο”.

 

Θυμηθείτε την κούρσα τους στον τελικό:

To άρθρο Μαρία Κυρίδου – Χριστίνα Μπούρμπου: Συγκινημένες οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, «το παλέψαμε μέχρι την τελευταία κουπιά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ