22 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μεγάλη καθίζηση στον Γαύρο, μάχη έδωσαν τα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος προς Προυσό – Προβλήματα από την κακοκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Προβλήματα σε υποδομές αφήνει πίσω της η ισχυρή κακοκαιρία που «χτύπησε» και την Ευρυτανία το Σάββατο (11/12). Οι πολύωρες βροχοπτώσεις ανέβασαν τη στάθμη ποταμών και χειμάρρων, ενώ σε πολλά σημεία εκδηλώθηκαν καταπτώσεις πετρών και βράχων. Σε περιστατικά απάντλησης υδάτων κλήθηκε να επέμβει η πυροσβεστική.

Τα ύψη βροχής ήταν πολύ μεγάλα και ξεπέρασαν και τους 200 τόνους νερού ανά στρέμμα, με τον κύριο όγκο των φαινομένων να εντοπίζεται στην περιοχή της ΔΕ Προυσού, εκεί όπου έπεσαν έως και 300 τόνοι ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο. Στο Βελούχι -και σε όλα τα υψόμετρα άνω των 1500μ- οι χιονοπτώσεις ήταν πολύ πυκνές.

Προβλήματα στον Γαύρο

Βίντεο

Τα πιο σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στον άξονα Καρπενήσι-Προυσός. Στο ύψος Γαύρου, τα νερά του Καρπενησιώτη παρέσυραν τμήμα του οδοστρώματος και σημειώθηκε καθίζηση πολλών μέτρων. Επίσης, λίγο πριν τον οικισμό (ΕΠ.Ο. Καρπενησίου-Προυσού), τμήμα τεχνικού έργου κατέρρευσε από την πτώση βράχων και φερτών υλικών.

Στον Γαύρο ο Καρπενησιώτης “εξαφάνισε” μεγάλο τμήμα του δρόμου

Χθες το βράδυ η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ νωρίς το πρωί σήμερα (12/12) τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας έδωσαν μάχη ώστε η κυκλοφορία να αποκατασταθεί, κάτι που επετεύχθη περίπου στις 11πμ.

Στα σημεία έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση και κορδέλες και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους.

Φερτά υλικά και βράχια “κατέβηκαν” στον δρόμο, λίγο πριν τον οικισμό του Γαύρου

Απειλείται το Γεφύρι του Ξερολύκου

Στο Κεφαλόβρυσο, τα ορμητικά νερά του Καρπενησιώτη δυστυχώς παρέσυραν τμήμα του ιστορικού Γεφυριού του Ξερολύκου (Κορυσχάδων)· η ευστάθεια του γεφυριού απειλείται καθώς αποκολλήθηκε τμήμα της μίας πρόσβασής του και επείγει η ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διάσωσή του.

Χωράφια πλημμύρισαν στην ίδια περιοχή και σημειώθηκαν μικρής έκτασης καθιζήσεις σε τμήματα του οδοστρώματος.

Το Γεφύρι του Ξερολύκου επλήγη από την κακοκαιρία
Καθιζήσεις και πλημμυρικά φαινόμενα στο Κεφαλόβρυσο

Και στην Αγία Τριάδα

Χθες, άλλωστε, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, καθίζηση οδοστρώματος σημειώθηκε επί της επαρχιακής οδού Αγίας Τριάδας – Αγίας Παρασκευής, λίγο πριν τον συνοικισμό Καββαδέικα. Η μία λωρίδα του δρόμου «χάθηκε» καθώς το έδαφος υποχώρησε από τον μεγάλο όγκο νερού. Ο δρόμος διατηρείται ανοικτός, με τη δέουσα προσοχή.

Κλήθηκε η Πυροσβεστική

Χρειάστηκε και η επέμβαση της Π.Υ. Καρπενησίου, καθώς υπόγεια επιχειρήσεων και κατοικιών πλημμύρισαν, ενώ κλαδιά δέντρων έσπασαν και έπεσαν στον δρόμο, πλησίον Στενώματος, Παπαρουσίου κ.α.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ