30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αλλάζει ο καιρός από αύριο, Παρασκευή 15/12 – Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν στο Καρπενήσι, έκτακτο από την ΕΜΥ

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής χώρας

Λίαν αξιοσημείωτη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το τριήμερο από Παρασκευή 15 έως και Κυριακή 17/12, με κύρια γνωρίσματα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα και τους ενισχυμένους ανέμους. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στην Ευρυτανία, κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού, με το Καρπενήσι να «ντύνεται» στα λευκά, για πρώτη φορά τον εφετινό χειμώνα.

Πιο αναλυτικά, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν πανελλαδικά Πέμπτη 14/12 (έως 16β. στο Καρπενήσι), θα δώσουν τις επόμενες ημέρες τη θέση τους σε πολύ ψυχρές αέριες μάζες, με τη συνολική πτώσης της θερμοκρασίας να είναι της τάξης των 10-15 βαθμών κατά τόπους. Αποτέλεσμα της ίδιας ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, θα είναι ο σχηματισμός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα συνοδεύεται από τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με πολύ χαμηλό υψόμετρο και προοδευτικά θυελλώδεις βοριάδες.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΜΥ

Στην Ευρυτανία, την Παρασκευή 15/12 θα επικρατήσει βροχερός καιρός και καλές για την εποχή θερμοκρασίες, απόρροια και των ΝΔ ανέμων που θα επικρατούν. Στο Καρπενήσι οι μέγιστες θα φθάσουν στα επίπεδα των 12 βαθμών, ενώ κατά τόπους οι βροχοπτώσεις θα είναι σχετικά αξιόλογες.

Το Σάββατο 16/12, η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αξιόλογη, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να εκδηλώνονται χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημι-ορεινά της Ευρυτανίας. Πλην απροόπτου, θα χιονίσει και μέσα στην πόλη του Καρπενησίου. Ωστόσο, ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται στις προσήνεμες στον Α-ΒΑ άνεμο περιοχές, με τα χιόνια να είναι περισσότερα στο ανατολικό τμήμα του νομού (άξονας Φουρνά-Αγία Τριάδα-Κρίκελλο-Δομνίστα). Όπως και να ‘χει, καλό θα ήταν οι οδηγοί που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο της Ευρυτανίας, να είναι προετοιμασμένοι. Η θερμοκρασία από -1 έως 5 βαθμούς.

Λιγότερα και πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα (χιόνια) την Κυριακή 17/12, ωστόσο ο παγετός θα είναι ισχυρός, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν. Μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε σποραδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά της Ευρυτανίας, άνεμοι ξανά από ΒΔ δ/νσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ