26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

[UPD] Άνοιξε ο δρόμος για Φουρνά – Επέμβαση με μηχανήματα της ΠΕ Ευρυτανίας στη μεγάλη χιονοστιβάδα στη θέση “Βράχος” – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται από το βράδυ της Τρίτης (1/3) στην Ευρυτανία, κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νομού.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Χιονοστιβάδα στον Βράχο

Σε σημείο πλησίον της θέσης Βράχος σημειώθηκε χιονοστιβάδα μεγάλης έκτασης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Λίγο μετά το σκέπαστρο (προς Φουρνά-Αγ. Τριάδα) όγκοι χιονιού αποκολλήθηκαν από ψηλά, παρέσυραν στο διάβα τους χώματα, πέτρες και δέντρα και κατέληξαν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία προς τα χωριά Αγία Τριάδα, Φουρνά κ.α.

Στο σημείο, όπως λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο Συντονιστής Επαρχιακού Δικτύου της ΠΕ Ευρυτανίας, κ. Κώστας Ντρίβας, επιχειρούν συνολικά 4 μηχανήματα της ΠΕ Ευρυτανίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο και να δώσουν -ει δυνατόν- σύντομα ξανά το δίκτυο σε κυκλοφορία. Πρόκειται για μία ανέμη, ένα grader 6X6, έναν φορτωτή και μια αλατιέρα, ενώ μηχάνημα που επιχειρούσε από την άλλη πλευρά έλαβε εντολή να υποχωρήσει προς τη διασταύρωση της Φουρνάς-Αγ. Τριάδας.

UPDATE. Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (2/3) τα μηχανήματα κατάφεραν να απομακρύνουν τις ποσότητες χιονιού από το οδόστρωμα και η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί, ωστόσο απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

Εξάλλου, τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας επιχειρούν σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο από την θέση Ραχη Τυμφρηστού μέχρι το Μπαγασάκι, τα Αραποκεφαλα και το επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Κρίκελο και Δομνίστα. Στην πόλη του Καρπενησίου η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού , διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ έως την 45η χ/θ (θέση Αραποκέφαλα)

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ

Στην Εθνική Οδό Καρπενησίου – Αγρινίου, από την 2η χ/θ έως την 13η χ/θ (θέση Μπαγασάκι)

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ (θέση Βράχος), μέχρι τα όρια με Νομό Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι)

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού)

Νωρίς το πρωί σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου, ο Δήμος Καρπενησίου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η λειτουργία των σχολείων αρχίζει στις 9 το πρωί. “Σήμερα, Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους στις 9:00 π. μ. Στο κανονικό τους ωράριο θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ”, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Καρπενησίου.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στο Καρπενήσι – 2/3/22
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ