26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με απόλυτη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή παραγωγών, αλλά και επισκεπτών, το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Φάρμα Καραΐσκου, στην Πορταριά Πηλίου.

Τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, που στόχο έχει την ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, χιλιάδες επισκεπτών ξεναγήθηκαν στους χώρους της Φάρμας Καραϊσκου, είδαν τις εκθέσεις, γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, παρακολούθησαν σχετικές ομιλίες και να συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, όπως πεζοπορίες και μουσικές εκδηλώσεις.

Κατά τη σημερινή, δεύτερη μέρα του Γαστρονομικού Φεστιβάλ, το τσίπουρο βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο Πολιτιστικός Φορέας της Μητρόπολης Δημητριάδος “Μαγνήτων Κιβωτός” επιμελήθηκε μια παρουσίαση για το τσίπουρο και τον πολιτισμό του, όπως αυτός αποτυπώθηκε στη συλλεκτική έκδοση – ημερολόγιο 2022 “Ο πολιτισμός του τσίπουρου στη Νέα Ιωνία και το Βόλο – Η συνεισφορά των Μικρασιατών της Νέας Ιωνίας”. Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην προσπάθεια για την ένταξη του στοιχείου “Τα τσιπουράδικα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας” στον Εθνικό Ευρετήριο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Τουρισμού Δήμου Βόλου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου “Τα τσίπουρα στον Βόλο” από τον συγγραφέα του, Αλέξανδρο Ψυχούλη, ενώ η Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου προσέφερε στον κόσμο τσιπουρομεζέδες. Στο πλαίσιο της δράσης τιμήθηκε και ο ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου “Κάβουρας”, Αλέξανδρος Αλέξανδρου.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλάμβανε επίσης, περίπατο στο μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου, από τα Χάνια μέχρι τη φάρμα, επίδειξη παραγωγής όλων των σταδίων του μελιού από τους παραγωγούς που βρέθηκαν στην αγορά της φάρμας, ενώ έγινε επίδειξη παρασκευής χορτόπιτας από το Gastronomy Hotel. 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ