17 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με το 2ήμερο φεστιβάλ του Πολιτιστικού, αρχίζουν σήμερα οι “ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2023” – Όσα θα γίνουν στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης στις 13-14/7

Με το διήμερο (13-14/7) φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, θα ανοίξει η αυλαία των Γιορτών Δάσους 2023, που θα διαρκέσουν έως τις 28 Αυγούστου.

Οι Γιορτές Δάσους κάνουν την έναρξή τους με ένα διήμερο Φεστιβάλ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, σήμερα Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023.

Την 1η ημέρα και ώρα 8.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης θα παρουσιαστεί το δρώμενο “Η Ευρυτανία του Μπότσαρη”. Θα είναι ένα αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη που θα περιλαμβάνει αναπαράσταση της μάχης και δραματοποιημένη αφήγηση, για να ακολουθήσουν χοροί της Ευρυτανίας από τα μέλη του Πολιτιστικού με παραδοσιακό συγκρότημα δημοτικών μουσικών.

Την ίδια ώρα (8.30μμ) την Παρασκευή (14/7), στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί χορευτικό αντάμωμα συλλόγων από όλη την Ελλάδα και παρουσίαση χορών του τόπου τους με το παραδοσιακό συγκρότημα «Πεντάηχον». Περί τους 150 χορευτές θα ανέβουν στη σκηνή, μέλη των συλλόγων:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου
  • Χορευτικός Όμιλος «Τεγέα»
  • Λαογραφικός Όμιλος Κοζάνης
  • Χορευτικός Σύλλογος Μεσολογγίου
  • Σύλλογος «Παναγία» Καρπενησίου

Θα ακολουθήσει ανοιχτό γλέντι για όλους στον προαύλιο χώρο του Δασαρχείου Καρπενησίου.

Στη συνδιοργάνωση είναι η Περιφέρεια Στ. Ελλάδας-ΠΕ Ευρυτανίας, ο ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Ευρυτανικά ΝΕΑ και το www.evrytanika.gr.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ