4 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με 100% συμμετοχή ξεκίνησε η αποχή στα σχολεία Αντιμάχειας Καρδάμαινας Κω για δωρεάν rapid test

Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, για δεύτερη μέρα η αποχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων Αντιμάχειας και Καρδάμαινας και Νηπιαγωγείου Καρδάμαινας στη Κω από τα μαθήματα, με απόφαση των Συλλόγων γονέων, μέχρι να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥΥ στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας.

Οι Γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή, λόγω της αδυναμίας να πληρώνουν τα υποχρεωτικά rapid tests, όπως λένε, αφού δεν υπάρχει μονάδα του ΕΟΔΥ στη περιοχή εδώ και μήνες.
Για τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες, αλλά και μεγάλο κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού, έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού σχολείου Αντιμάχειας, Διονυσία Μιαούδη εκφράζοντας παράλληλα την δυσαρέσκεια των γονέων για την μη ανταπόκριση των τοπικών αρχών στην έκκληση τους να βρεθεί λύση .

“Τις τελευταίες δυο εβδομάδες υπάρχει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων, καθημερινά έχουμε επτά ενεργά κρούσματα και έχουμε φθάσει στο σημείο να μην στέλνουμε τα παιδιά μας σχολείο για να μην πληρώνουμε τα δυο rapid tests, την ημέρα, που θα βρεθεί το κρούσμα και ακόμα ένα για να επιστρέψουν”, υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου του δημοτικού σχολείου Αντιμάχειας.

Στη πρόταση να διενεργούνται rapid tests δωρεάν στα Αγροτικά Ιατρεία Καρδάμαινας, Αντιμάχειας, Κεφάλου προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο Έπαρχος Κω, Γιάννης Καμπανής.
Προϋπόθεση της υλοποίησης της πρότασης είναι η έγκριση της από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό.

Τη στήριξη και συμπαράσταση της στον αγώνα των Συλλόγων γονέων των σχολείων Καρδάμαινας και Αντιμάχειας εκφράζει η Λαϊκή Συσπείρωση στη Κω καταγγέλλοντας Κυβέρνηση -Δήμο και Περιφέρεια, που αγνοούν, όπως τονίζει, τις ανησυχίες γονιών και εκπαιδευτικών.
Χαρακτηρίζει εξοργιστικό το γεγονός, ότι ενώ οι Σύλλογοι είχαν ενημερώσει τον δήμο και το Επαρχείο για την έλλειψη κλιμακίου ΕΟΔΥΥ στην Ενότητα Ηρακλειδών, δεν δόθηκε λύση και ζητά να παρθούν όλα τα μέτρα για διενέργεια τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥΥ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ