19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Με 49 αθλητές & αθλήτριες η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την Τρίτη 24/8 η έναρξη

Με ελπίδες για διακρίσεις και μετάλλια αναχώρησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που αρχίζει στις 24 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν, συνολικά, 49 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα (Στίβος, Κολύμβηση, Άρση Βαρών σε πάγκο, Μπότσια, Ξιφασκία με Αμαξίδιο, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ποδηλασία, Τζούντο).

Κατά την αναχώρηση του 1ου γκρουπ των αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς, το παρών έδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, απευθυνόμενους σε αυτούς, είπε: «Έχετε κερδίσει ήδη το μεγάλο στοίχημα: το να εκπροσωπήσετε τη χώρα μας, την Ελλάδα, στην άλλη άκρη του κόσμου, να βρεθείτε εκεί, να δώσετε τη μάχη σας στο άθλημά σας και να δουν άπαντες το εθνόσημο να κυματίζει στη φανέλα σας».

«Είμαι πάρα μα πάρα πολύ συγκινημένος», πρόσθεσε, «γιατί μαζί σας είχα μία γνωριμία, με κάποιους πριν από δύο χρόνια, με κάποιους άλλους λίγο αργότερα και βάλαμε μπροστά μία σειρά από πράγματα και έχουμε καταφέρει να τα υλοποιήσουμε. Οι επόμενοι από εσάς ή στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζουμε πως θα υπάρχουν όροι καταλληλότεροι για να προετοιμαστείτε και να διεκδικήσουμε περισσότερους τίτλους και περισσότερες διακρίσεις (…)».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού -που θα βρεθεί στο Τόκιο για τους αγώνες- σημείωσε πως ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησής του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου. Αυτός ήταν ο λόγος που το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Ραφίνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πάντζας.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης, ανέφερε από την πλευρά του: «Ξέρω τι κόπους και τι θυσίες έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να προετοιμαστείτε για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που πέρασαν από σαράντα κύματα μέχρι να γίνουν. Το ότι γίνονται οι Αγώνες είναι ένα θαύμα. Θα περάσετε δυσκολίες εκεί, αλλά θα τις παρακάμψετε γιατί το γεγονός και μόνο ότι συμμετέχετε στους Αγώνες είναι η μεγαλύτερη διάκριση» .

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Σε συνεδρίασή της, την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, η Ολομέλεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής μετά από εισήγηση της Επιτροπής Παραολυμπιακής Προετοιμασίας προχώρησε στη Συγκρότηση ολόκληρης της αποστολής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής ΤΟΚΙΟ 2020.

Αναλυτικά η Παραολυμπιακή Αποστολή Τόκιο 2020:

ΣΤΙΒΟΣ Κωνσταντινίδης Αθανάσιος

ΣΤΙΒΟΣ Νικολαΐδης Ευστράτιος

ΣΤΙΒΟΣ Σενικίδης Δημήτριος

ΣΤΙΒΟΣ Στεφανουδάκης Εμμανουήλ

ΣΤΙΒΟΣ Γκαβέλας Αθανάσιος

ΣΤΙΒΟΣ Γκαραγκάνης Σωτήριος

ΣΤΙΒΟΣ Καμάρας Κων/νος

ΣΤΙΒΟΣ Προδρόμου Αθανάσιος

ΣΤΙΒΟΣ Τζούνης Κων/νος

ΣΤΙΒΟΣ Μαλακόπουλος Στυλιανός

ΣΤΙΒΟΣ Φερναντες Σε Τζον

ΣΤΙΒΟΣ Σεΐτης Μιχαήλ

ΣΤΙΒΟΣ Στεφανίδης Λεόντιος

ΣΤΙΒΟΣ Σεβδικαλης Ιωάννης

ΣΤΙΒΟΣ Μαντούδη Ζωή

ΣΤΙΒΟΣ Σμαραγδή Στυλιανή

ΣΤΙΒΟΣ Λίαγκου Ανθή

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Λιγνός Γεράσιμος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Ταϊγανίδης Χαράλαμπος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Κωστάκης Ιωάννης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Χριστάκης Παναγιώτης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Καρυπίδης Δημήτριος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Τσαπατακής Αντώνιος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Μακροδημήτρης Αριστείδης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Λεργιός Στυλιανός Αλέξανδρος

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Γκιάτη Σταματοπούλου Αλεξάνδρα

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Τσάκωνα Μαρία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Γκουλή Ευθυμία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Κων/νος Καραούζας

ΜΠΟΤΣΙΑ Πολυχρονίδης Γρηγόρης

ΜΠΟΤΣΙΑ Πατρώνη Αικατερίνη

ΜΠΟΤΣΙΑ Ντένντα Άννα

ΜΠΟΤΣΙΑ Ντέντα Χριστίνα

ΜΠΟΤΣΙΑ Πυργιώτη Αναστασία

ΜΠΟΤΣΙΑ Πυργιώτης Ιωάννης

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Ντούνης Βασίλιος

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Τριανταφύλλου Παναγιώτης

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ Μπακοχρήστος Δημήτριος (φωτο)

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ Κουλούμογλου Πασχάλης

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ Δήμου Κων/νος

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ Μωυσιάδης Γκρέμισλαβ

ΑΝΤΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ Διαμαντής Στέφανος

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ Ποιμενίδου Δωροθέα

ΤΖΟΥΝΤΟ Πασχαλίδου Θεοδώρα

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Γαλόγαυρος Σωτήριος

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ Χατζηκυριάκος Μάριος Κανέλλης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ Παπαγγελής Νικόλαος

ΣΦΑΙΡΑ Στεφανίδης Λάζαρος

Στους αγώνες του Ριο, το 2016, η Ελλάδα είχε συγκεντρώσει 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 αργυρά, 4 χάλκινα), καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων. Ήταν η δεύτερη καλύτερη θέση στην ιστορία της ελληνικής αποστολής, μετά την 20η στο Πεκίνο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ