27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μητροπολίτης Καρπενησίου: “Ενδιαφερθείτε για τα παιδιά σας – Προβάλλουν σαν φυσικό οποιαδήποτε ανηθικότητα και ανωμαλία”

Με κάθε επισημότητα, η τοπική Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμα γιόρτασαν τον Πολιούχο Άγιο Νεομάρτυρα Νικόλαο τον Καρπενησιώτη. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση της εικόνας του αγίου, το πρωί του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου [δείτε εδώ αναλυτικά όσα έγιναν]

Στο κήρυγμά του στον Ι.Ν. Παναγίας, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στα διδάγματα που εκπορεύονται από την αυτοθυσία και τον μαρτυρικό θάνατο του αγίου του Καρπενησίου, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, ως «πυξίδα» και πρότυπο για τις νέες γενιές.

«Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ, θα σας προτρέψω και θα σας παρακαλέσω: ενδιαφερθείτε για τα παιδιά σας, για τα εγγόνια σας. Όχι μόνο για τα υλικά αγαθά και τις ξερές γνώσεις -και αυτά χρειάζονται- αλλά ενδιαφερθείτε περισσότερο για το πώς θα τα διαπαιδαγωγήσετε. Η κοινωνία στην οποία ζούμε, περί άλλων μεριμνά και τυρβάζει», σημείωσε στον λόγο του ο ποιμενάρχης και πρόσθεσε: «Η κοινωνία παρουσιάζει άλλα πρότυπα σε εμάς, αλλιώς θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά μας, να αλλοτριωθούν πλήρως, να μην έχουν προσωπικότητα, να είναι εξαρτήματα κάποιων μηχανημάτων και υπολογιστών, να μην έχουν προσωπική ζωή και κρίση, να μην είναι, στην πραγματικότητα, ελεύθεροι άνθρωποι (…)».

«Προβάλλουν σαν φυσικό τρόπο ζωής οποιαδήποτε ανηθικότητα και ανωμαλία», ανέφερε ο κ.κ. Γεώργιος και προέτρεψε τους γονείς να εστιάσουν στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, με «οδηγό» πρότυπα όπως ο Άγιος Νικόλαος ο Καρπενησιώτης. «Εύχομαι ο Άγιος Νικόλαος, να γίνει για όλους μας πραγματικός προστάτης, να γίνει το πρότυπο και παράδειγμά μας, ο “οδηγός” των παιδιών μας», κατέληξε στο κήρυγμά του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ