19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μια ανάρτηση της “Αλλαγής Πορείας” προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ – Η απόφαση για την ποδηλατοδρομία

Μια πρόσφατη ανάρτηση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Καρπενησίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε πλήθος σχολίων αλλά και την έντονη αντίδραση (και απάντηση) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας. Η Αλλαγή Πορείας σχολίασε τη διοργάνωση της 3ης Ποδηλατοδρομίας Ευαισθητοποίησης ΑμεΑ και την ανάθεση της υπηρεσίας κάλυψης της δράσης με το ποσό των 1.240 ευρώ.

Στην ανάρτηση στο facebook με ημερομηνία 25/6/22 και τίτλο «Δήμος Καρπενησίου. Μία άμισθη οικογενειακή ιστορία…», γίνεται λόγος, μεταξύ άλλων, για «υποκριτική συνδιοργάνωση της 3ης Ποδηλατοδρομίας Ευαισθητοποίησης ΑμεΑ μεταξύ Δήμου Καρπενησίου και Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε Ευρυτανίας». «Φυσικά», αναφέρει η μείζων αντιπολίτευση, «ο ένας εκ των συνδιοργανωτών θα λάβει με απευθείας ανάθεση το ποσό των 1.250 ευρώ για την κάλυψη του αγώνα σε πανό, ήχο, έπαθλα. Τυγχάνει συνδιοργανωτής και πρώην υποψήφια να είναι το ίδιο καμιά φορά… Κατά τα άλλα μας έπιασε η ευαισθητοποίηση για τα ΑμεΑ». Και η ανάρτηση κλείνει με τη φράση: «Πραγματικά, δεν ντρέπεστε;».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Προέδρου του συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Ευρυτανίας, Τασίας Κριπάση – Μπάρκα. «Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων ΑμεΑ ΠΕ Ευρυτανίας είναι πιστοποιημένος από το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Με έκπληξη είδαμε την ανάρτηση από την Αλλαγή Πορείας στο facebook. Καταθέσαμε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για επιχορήγηση της ποδηλατοδρομίας (όπως έπρεπε… πάντως όχι κρυφά και όχι κάτω από το χαλί)». «Είχατε την ευκαιρία», αναφέρει η πρόεδρος απευθυνόμενη προς τη δημοτική ομάδα, «να τοποθετηθείτε για το αν συμφωνείτε ή όχι, όμως δεν είσαστε παρόντες. Αφήνετε αιχμές ότι η παραπάνω επιχορήγηση δίνεται γιατί εγώ ήμουν υποψήφια. ΕΛΕΟΣ…». «Μηδενίζεται», τονίζει επίσης, «μια προσπάθεια ετών για τους δικούς σας λόγους· βλέπετε, ο δικός μας σύλλογος ήταν ο μοναδικός που κατέθεσε τέτοιο αίτημα και έχει να ζητήσει δύο χρόνια επιχορήγηση… Λυπάμαι πολύ και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου για διαφύλαξη της προσωπικότητάς μου και της αξιοπρέπειας απέναντι σε μένα και σε όσους εκπροσωπώ».

Και απάντησε η Αλλαγή Πορείας στην ίδια ανάρτηση πως «…όχι μόνο δεν στοχοποιούμε κανένα ΑμεΑ, αντιθέτως αντιδρούμε στο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η διοίκηση του Δήμου τα ΑμεΑ. Ξέρετε, επειδή τυγχάνει να είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι επανειλημμένα έχουμε θέσει και έχουμε προτείνει λύσεις για την καθημερινή διαβίωση των ΑμεΑ στον Δήμο μας, δεν ντρεπόμαστε. Δεν ντρεπόμαστε γιατί δεν δεχόμαστε τα ΑμεΑ να μην έχουν πρόσβαση σε σχολεία, σε κρατικά κτήρια, σε τράπεζες. Το έχουμε δηλώσει ρητά και επανειλημμένα και έχουμε δώσει μάχες τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας όσο και στον τοπικό τύπο! Επανειλημμένα! Δεν σας είδαμε να χρησιμοποιείτε δημόσιο λόγο τόσο καιρό… Που ήσασταν;».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ

Η «Έγκριση συνδιοργάνωσης δράσης: “3η Ποδηλατοδρομία Ευαισθητοποίησης για Α.με.Α.”, Δήμου Καρπενησίου με Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας» ήταν το 6ο της πρόσφατης (22/6) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου,

O αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης Ιωάννης εισηγήθηκε το θέμα και έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού συμβουλίου το έγγραφο του συλλόγου με το οποίο αιτείται συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση της δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν στη συζήτηση του θέματος ήταν μόνο οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, καθώς, όπως διαβάζουμε στα πρακτικά: «Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαντζιούτας Ιωάννης αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συζήτηση των εκτός ημερησίας θεμάτων. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος Λεωνίδας ως ‘ένδειξη διαμαρτυρίας’ αποχώρησε στη συζήτηση των εκτός ημερησίας θεμάτων, διαμαρτυρόμενος για την υπέρβαση του χρόνου συζήτησης των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Ως ‘ένδειξη διαμαρτυρίας’ οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Λερογιάννης Δημήτριος, Κακαβάς Χρήστος, Ίβρος Ιωάννης, Μπουλάκος Σπυρίδων, Γιαννιώτης Δημήτριος, Καρβέλης Γεώργιος και Σώκος Γεώργιος αποχώρησαν πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, διαμαρτυρόμενοι ότι η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έδωσε τον λόγο στον επικεφαλής της παράταξης να απαντήσει σε ερώτημα του Δημάρχου. Η Πρόεδρος του Δ.Σ. αιτιολόγησε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο χρόνος για τη συζήτηση των εκτός ημερησίας θεμάτων είχε παρέλθει και ήδη αποχώρησε δημοτικός σύμβουλος επειδή ξεπεράστηκε ο χρόνος για τη συζήτηση των εκτός ημερησίας θεμάτων».

Ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης εισηγήθηκε τη συνδιοργάνωση της 3ης Ποδηλατοδρομίας Ευαισθητοποίησης ΑμεΑ. στις 28 Ιουλίου 2022 στο Καρπενήσι, από το Δήμο Καρπενησίου και τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε. Ευρυτανίας. Πρότεινε η εξειδίκευση της πίστωσης για το ποσό των 1240,00€ που αφορά στην κάλυψη εξόδων για τα μετάλλια, την ηχητική κάλυψη και την δημιουργία δύο πανό να γίνει από την οικονομική επιτροπή Δήμου Καρπενησίου σύμφωνα με αρ.14 του Ν.4625/2019 σε βάρος του Κ.Α.Ε 6442.029 “Συνδιοργανώσεις Δήμου Καρπενησίου” του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2022». Η εισήγηση έγινε ομόφωνα δεκτή.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ