28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΟΑΚΑ, υπέγραψε ο δήμος Καρπενησίου. Σε ποια οφέλη προσβλέπει

Στην έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και του ΟΑΚΑ, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα ήρθε σε διά περιφοράς συνεδρίαση, με εισηγητή τον αρμόδιο για θέματα αθλητισμού αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Σβερώνη.

Πρόσφατα, στις αρχές Νοεμβρίου, ο δ. Καρπενησίου είχε αποστείλει προς το ΟΑΚΑ, σχέδιο μνημονίου συνεργασίας, το οποίο εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του φορέα και το θέμα ήρθε και στο τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο. «Το Μνημόνιο Συνεργασίας σκοπεύει», ανέφερε η εισήγηση, «στην από κοινού προώθηση των αθλητικών δράσεων και της συνεργασίας των δύο οργανισμών στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών και των σκοπών που αυτά επιτελούν».

Ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, το αντικείμενο της συνεργασίας θα περιλαμβάνει: τη συνεργασία με όλες τις δομές του ΟΑΚΑ, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας των αθλητικών σωματείων που έχουν την έδρα τους στον δήμο Καρπενησίου και την ελεύθερη πρόσβαση αυτών στις εγκαταστάσεις και τις δομές του ΟΑΚΑ, τη δωρεάν παραχώρηση αθλητικού υλικού που θα τυγχάνει προς αντικατάσταση και παραλαβή τους με ίδια μέσα του δ. Καρπενησίου, δράσεις των σχολείων του δήμου στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, μέσα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών, καθώς και τη μεταφορά και ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Για μια «σημαντική συνεργασία», που θα προσδώσει οφέλη στον δήμο Καρπενησίου και θα αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις (πχ με την παραχώρηση εξοπλισμού), κάνει λόγο, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, ο αντιδήμαρχος κ. Σβερώνης.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής και θα συνεχίσει να έχει ισχύ για τρία (3) έτη.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ