5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και επέκταση ΧΥΤΥ στη Λάρισα

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και της επέκτασης του ΧΥΤΥ Π.Ε. Λάρισας, που οδηγεί σε δραστική μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 49,6 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το μοναδικό στη χώρα, πλήρως χρηματοδοτούμενο από πόρους τους ΕΣΠΑ, ανάλογο δημόσιο έργο, που σημαίνει ότι το κόστος κατασκευής δεν μετακυλίεται στον πολίτη. Επιπλέον διαθέτει τη χαμηλότερη πανελλαδικά τιμή εισόδου «gate fee» 37 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων και περιλαμβάνει έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το οποίο αποφέρει στον Φορέα Διαχείρισης ΦΟΣΔΑ ν. Λάρισας ετήσια έσοδα της τάξης των 500.000 ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και φορέας λειτουργίας ο ΦΟΣΔΑ ν. Λάρισας. Είναι το τρίτο μεγάλο έργο που προωθείται στη Θεσσαλία, με το οποίο ολοκληρώνεται ο περιφερειακός σχεδιασμός στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, μετά την ΜΕΑ Δυτικής Θεσσαλίας η οποία βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και την ΜΕΑ Π.Ε. Μαγνησίας η οποία εντάχθηκε στο Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014- 2020 τον προηγούμενο μήνα.
“Στηρίζουμε την κοινωνία, αγαπάμε το περιβάλλον. Με συνεργασίες, οδηγούμαστε σε ενέργειες που μας πάνε όλους μαζί μπροστά, με πυξίδα τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον, με διαρκή μέριμνα για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του” δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. ” Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ν. Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, τον τέως πρόεδρο Αντώνη Γκουντάρα και τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Θανάση Νασιακόπουλο, Γιάννη Κόκουρα, Μάκη Εσκίογλου, Νίκο Γάτσα, Γιώργο Μανώλη με τους οποίους συνεργαστήκαμε στενά και φτάσαμε σε αποτέλεσμα” προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ