26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας θα ανακοινώσει στις 11:00πμ ο Κυρ. Μητσοτάκης

Για την εξέλιξη της πανδημίας μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του ομιλία  στο υπουργικό συμβούλιο, που ξεκινά στις 11 το πρωί σήμερα (30/11).  Ο πρωθυπουργός θα προβεί σε ανακοινώσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει και των γιορτών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, tο βασικό σχέδιο που εξετάζεται προβλέπει τη χορήγηση self test στους πολίτες στις γιορτές των Χριστουγέννων για να γίνει το ρεβεγιόν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες θα τα παίρνουν από τα φαρμακείο με τον ΑΜΚΑ τους και πιθανότατα θα διατεθούν από  δύο τεστ την εορταστική περίοδο. 

Παράλληλα στόχος είναι να αυξηθούν και  τα rapid test , που πρέπει να κάνουν οι  ανεμβολίαστοι. Αυτή τη στιγμή απαιτούνται δύο τεστ την εβδομάδα (μοριακά η rapid), ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνουν τρία (ή και τέσσερα). 

Σε αυτή τη  χρονική συγκυρία η κυβέρνηση εστιάζει στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, καθώς μόνο χθες 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ υπήρξε νέα  άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων που έχουν φτάσει τους 657. 

Σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων θα σφίξει ακομα περισσότερο  ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους. Για παράδειγμα θα εξεταστεί η υποχρέωση  για προσκόμιση αρνητικού τεστ 24 ωρών (αντί για 48 ωρών) για την είσοδο σε κλειστούς χώρους (π.χ. καταστήματα) ή ακόμα και η επαναφορά του click away. Να σημειωθεί πως  στην  εστίαση και στη διασκέδαση είναι ανοιχτό  το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται ούτε στους εξωτερικούς χώρους (στους κλειστούς χώρους απαγορεύεται ήδη).

ΠΗΓΗ: naftemporki.gr 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ