26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Κυκλοφόρησε το 2ο παιδικό βιβλίο της Ευρυτάνισσας, Ευγενίας Κωστή

Στα βιβλιοπωλεία βρίσκεται και το 2ο βιβλίο της σειράς «Κίνε και Κόνι» (Maradel Books), της Ευγενίας Κωστή, συγγραφέως με ευρυτανική καταγωγή, που φιλοδοξεί, όπως λέει, να αγγίξει τις καρδιές των παιδιών και να τους προσφέρει στιγμές χαράς, γέλιου και φαντασίας.

Η απόφασή της να ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο ήρθε χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς, όπως λέει η ίδια, έπρεπε να αφουγκραστεί αυτό που είχε μέσα της, αλλά προπάντων να το πιστέψει και να πάρει την απόφαση να το εκθέσει. Τα βιβλία της συγγραφέως, που έχει καταγωγή από το Μουζίλο Ευρυτανίας (το γένος Κωστή), Κίνε και Κόνι, είναι δύο γλυκιές και τρυφερές ιστορίες, που με ευφάνταστο τρόπο αναδεικνύουν τη δύναμη της φιλίας, την ομαδικότητα, τη συνεργασία και πώς μέσα από αυτήν ξεπερνιούνται τα εμπόδια και οι δυσκολίες, καθώς και τη μοναδικότητα του καθενός.

Στην «Πρώτη τους περιπέτεια», οι δύο φίλοι, ο Κίνε, το σκιουράκι και ο Κόνι, το λαγουδάκι, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι στο μαγικό δάσος με ένα και μοναδικό σκοπό! Να μαζέψουν μοβ λαχταριστά βατόμουρα! Στη διαδρομή θα γνωρίσουν συναρπαστικούς φίλους ενώ οι κίνδυνοι δε θα λείψουν! Το μυστηριώδες Πεταλολούλουδο, το άλογο που πετάει και η σοφή κουκουβάγια Αγριππίνα θα τους διδάξουν τη δύναμη της φιλίας.

Στο δεύτερο μυθιστόρημα, «Η Λίμνη των Ζαχαρωτών» οι δύο μικροί ήρωες επισκέπτονται το χωριό των Αρωματικών Χαρουπιών συναντώντας μία ιδιαίτερη λίμνη, που θα γίνει αιτία ώστε η παρέα τους να μεγαλώσει. Μαζί με τα δύο γουρουνάκια, το τζιντζεράκι και τον Υάκινθο θα ζήσουν μία ακόμη συναρπαστική αναζήτηση.

Who is who

Η συγγραφέας Ευγενία Κωστή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση και εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια.

 Έχοντας καλλιτεχνικές ανησυχίες από μικρή, ασχολήθηκε με τη μουσική ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο πιάνο.  Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια την κέρδισε η συγγραφή παιδικών ιστοριών, που της δίνει ιδιαίτερη χαρά και τη γυρνάει στα παιδικά της χρόνια.

 Στον μαγικό κόσμο των περιπετειών των δύο φίλων, Κίνε και Κόνι, η συγγραφέας αποσκοπεί να αγγίξει τις καρδιές των παιδιών και να τους προσφέρει στιγμές χαράς, γέλιου και φαντασίας!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ