5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι Μυρισιώτες ανταμώνουν, με αφορμή εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία, επαναφέρει στο προσκήνιο κοινωνικές συνήθειες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σταματήσει (ή περιοριστεί σημαντικά) λόγω των υγειονομικών μέτρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που «παραδοσιακά» πραγματοποιούν στις αρχές κάθε νέου έτους οι ευρυτανικοί πολιτιστικοί σύλλογοι. 

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει ετοιμάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρίκης, οργανώνοντας εκδηλώσεις για τη βασιλόπιτα σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Αθήνα και Αιτωλοακαρνανία.

Η αρχή έγινε το Σάββατο 14/1: οι Μυρισιώτες αντάμωσαν σε ταβέρνα του χωριού, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και αντάλλαξαν ευχές για το 2023, ενώ πραγματοποιήθηκε και η απονομή τιμητικών βραβείων. Μια ημέρα αργότερα, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, αντίστοιχη εκδήλωση έγινε στον Αχινό Φθιώτιδας.

από την εκδήλωση στον Αχινό Φθιώτιδας

Τα μυρισιώτικα ανταμώματα θα συνεχιστούν στην Αθήνα, με εκδήλωση στο Δημαρχείο Καλλιθέας, την Κυριακή 22/1, ενώ η αυλαία θα πέσει από το Αγρίνιο στις 29 Ιανουαρίου. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ