15 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Οι πρώτοι Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν στο Καρπενήσι – Τους υποδέχτηκε ο δήμος – Η ανακοίνωση

Ανακοίνωση για την υποδοχή των πρώτων Ουκρανών προσφύγων από τον Δήμο Καρπενησίου, εξέδωσε ο δήμος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Υποδεχτήκαμε τους πρώτους Ουκρανούς πρόσφυγες στο Καρπενήσι ενώ αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα άλλα 6 άτομα (γυναίκες και παιδιά).

Ο Δήμος Καρπενησίου με προτεραιότητα την αλληλεγγύη και τη στήριξη στους συνανθρώπους μας, αναλαμβάνει την καθημερινή διάθεση γευμάτων μέσα από τη δομή ‘Γεύματα Αγάπης’.

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια στο χωριό Βουτύρο που ανέλαβε τη φιλοξενία τους. Θα είμαστε δίπλα τους με την προσφορά και τη στήριξή μας!”.

3 χιλιάδες άνθρωποι από την Ουκρανία

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 3.155 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 906 ανήλικοι.  Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο (4/3/2022) εισήλθαν στην Ελλάδα 451 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 147 ανήλικοι. Ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια οι πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Εξάλλου, ευρεία κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τις προσφυγικές ροές εκτοπισθέντων ατόμων από την Ουκρανία που φτάνουν στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (4/3) υπό τον συντονισμό της προεδρίας της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στη διαπιστωτική απόφαση για την παροχή έκτακτου καθεστώτος ειδικής προσωρινής προστασίας διάρκειας 12 μηνών κατά παρέκκλιση της πάγιας διαδικασίας Ασύλου που αποφασίστηκε σήμερα από τα ευρωπαϊκά όργανα και υιοθετείται άμεσα από τη χώρα μας. Επιπλέον γνωστοποιήθηκε ότι σε ένα μήνα, από τις 4/4, θα υπάρξει η δυνατότητα fast track διαδικασίας ταυτοποίησης και παροχής ειδικής βιομετρικής ταυτότητας 12μηνης παραμονής σε όσους Ουκρανούς πολίτες επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας.

Ειδική μνεία έγινε στη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας υποδοχής αιτημάτων ανθρωπιστικής προσφοράς προς τους Ουκρανούς εκτοπισθέντες στη διεύθυνση https://migration.gov.gr/helpukraine/, όπου δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, απλοί πολίτες και ΜΚΟ μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να συμβάλλουν στην ανακούφιση των Ουκρανών θυμάτων του πολέμου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ