28 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις 83-68: «Ξόρκισε» τον κακό του «δαίμονα»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 83-68, για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague και ανέβηκε στο 3-1.

Μετά το κάκιστο 27% στο τρίποντο, στα πρώτα τρία παιχνίδια της διοργάνωσης., οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πέταγαν… φωτιές πίσω από τα 6.75 (50%, 14/28). Αυτό, ήταν και το σημείο-κλειδί του ματς, αφού στην τρίτη περίοδο με πέντε συνεχόμενα, άλλαξαν τη ροή του παιχνιδιού, ανατρέποντας παράλληλα τη διαφορά 14 πόντων από την πρώτη περίοδο.

Πολυτιμότερος παίκτης για τους Πειραιώτες ήταν Κώστας Σλούκας (17 π., 3/5 τρίπ., 5 ριμπ.), ενώ για την Ζαλγκίρις που δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ακόμη νίκη στη διοργάνωση, ηγήθηκε του σκοραρίσματος ο Μούντιε με 19.

Το ματς:

Μετά από τρία λεπτά αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε το πρώτο του καλάθι με τον Παπανικολάου από τη γωνία (3-2). Μούντιε και Νέμπο έφεραν την Ζαλγκίρις στο +4 στα μισά της περιόδου, με τον Μιλάκνις από τη κορυφή να στέλνει την ομάδα του στο +9, τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Καλνιέτις διαμόρφωσε διψήφια διαφορά, την οποία οι Λιθουανοί διατήρησαν μέχρι το τέλος της περιόδου (12-23).

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν το ίδιο επιθετικά για τον Ολυμπιακό, καθώς «ισοφάρισε» τους 12 πόντους της πρώτης περιόδου μέσα σε τέσσερα λεπτά. Ωστόσο αμυντικά οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν εύκολα καλάθια, κυρίως στο «ζωγραφιστό» και η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους δέκα, μέχρι τα δύο σερί τρίποντα του Λαρεντζάκη (26-34). ΜακΚίσικ και Σλούκας αμφότεροι με γκολ-φάουλ, «ροκάνισαν» ακόμη περισσότερο τη διαφορά, με τον Πρίντεζη να κλείνει το ημίχρονο, φέρνοντας τον Ολυμπιακό σε απόσταση ενός καλαθιού (36-39).

Μετά από δύο λεπτά χωρίς σκορ στην τρίτη περίοδο, ο Ουόκαπ ισοφάρισε από την κορυφή, ενώ ο Βεζένκοφ με δύο ακόμη τρίποντα, έφερε σε θέση «οδηγού» τους Πειραιώτες (45-43). Ντόρσεϊ και Παπανικολάου έδωσαν συνέχεια στο.. ρεσιτάλ του Ολυμπιακού πίσω από τα 6.75 και έφεραν την ομάδα τους στο +8, τρία λεπτά πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο (55-47). Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας», διαμόρφωσε το τελικό 63-49 της τρίτης περιόδου.

Δίχως σημεία χαλάρωσης στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του στο πρώτο τετράλεπτο, με τον Λαρεντζάκη να «χτυπά» ξανά από την περιφέρεια. Το ίδιο επανέλαβε και ο Σλούκας δις, για να στείλει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20, με τέσσερα λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άφησε περιθώρια στους Λιθουανούς να αλλάξουν την κατάσταση και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία άνετη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68

Διαιτητές: Λουίτζι Λαμόνικα, Σέφι Σέμες, Ούρος Ομπρκνέζεβιτς

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 6, Ντόρσεϊ 7, Λούτζης, Λαρεντζάκης 13, Φαλ 4, Σλούκας 17, Μάρτιν, Βεζένκοφ 12, Πρίντεζης 7, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 7, Παπανικολάου 10

Ζαλγκίρις (Γιούρε Ζντοβτς): Μπλάζεβιτς 9, Λεκαβίτσιους, Νέμπο 12, Μούντιε 19, Καλνιέτις 6, Ουλανόβας, Μιλάκνις 14, Λουκοσιόνας, Κάβανο 8, Γκίφεϊ

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ