26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Έλληνας που πλήρωσε 10.000 ευρώ για κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ μιλάει στην ΕΡΤ

Tον αποκαλούν τον μεγαλύτερο θαυμαστή της Άγκελα Μέρκελ και εκείνος το επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία…

Ο Αλέξης Βαΐου, ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου στο Μπρέμερ Χάβεν διατηρεί από το 2014 επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο. Εκμυστηρεύεται μάλιστα στην ΕΡΤ ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης εκείνη τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν άφηνε την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη.

Με επιστολές και λουλούδια στα γενέθλιά της εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την εκτίμησή του στο πρόσωπό της. Της έχει χαρίσει ένα πορτρέτο, ενώ μόλις έμαθε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική παρήγγειλε ένα κέρινο ομοίωμά της, για το οποίο πλήρωσε 10.000 ευρώ. Στα εκτενή αφιερώματά τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για την «Καγκελάριο με τα ελληνικά χρώματα» λόγω του μπλε κουστουμιού με το οποίο επέλεξε να τη ντύσει.

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που ακολούθησε η Μέρκελ, είναι σύμφωνα με τον κύριο Βαΐου η μεγαλύτερη πολιτική παρακαταθήκη της. Όσον αφορά στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, ο κύριος Βαΐου μας λέει ότι δεν υποστηρίζει κανένα κόμμα, αφού δεν είναι η Άγκελα Μέρκελ υποψήφια, και πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει νικητής και η ίδια θα επιστρέψει ξανά στην πολιτική.

Από την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ θα εκτίθεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Βρέμη, μέσα σε μία γυάλινη προθήκη για να φωτογραφίζεται όποιος θέλει μαζί του…

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ