26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο απίστευτος Σαμπά έστειλε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γουέμπλεϊ»

Η ομάδα του Στιβ Κούπερ προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφς της Τσάμπιονσιπ χάρη στον Κονγκολέζο γκολκίπερ της!

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 στον επαναληπτικό αγώνα και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού (2-1), στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι. Εκεί, ο Μπρις Σαμπά κράτησε όρθια την ομάδα του, αποκρούοντας τρία πέναλτι των αντιπάλων του και η Νότιγχαμ Φόρεστ καλείται να αντιμετωπίσει τη Χάντερσφιλντ για να διεκδικήσει την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το παιχνίδι άνοιξε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις πρωτοβουλίες των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα τους βάλουν εκ νέου στον… χορό της πρόκρισης. Στο 13ο λεπτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη καλή στιγμή. Ο Εντιαγέ της Σέφιλντ βγήκε σε τετ-α-τετ, αλλά ο Σαμπά τον νίκησε και κράτησε το 0-0. Στο 19′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Νότιγχαμ Φόρεστ άνοιξε το σκορ με τον Τζόνσον. Ο Ουαλός επιθετικός έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Σάριτζ και κέρδισε τον τερματοφύλακα της Σέφιλντ. Έως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, η Νότιγχαμ απορρόφησε την πίεση των αντιπάλων της και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Το δεύτερο μέρος συνοδεύτηκε με ιδανική αρχή για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 47ο λεπτό, ο Γκίμπς-Γουάιτ επέμεινε, ταλαιπώρησε τον Γουόραλ, ο Μπέργκε γύρισε την μπάλα και ο 22χρονος Άγγλος ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ εξ επαφής. Η ομάδα του Πολ Χέγκινμποτομ ήταν αποφασισμένη να ασκήσει ασφυκτική πίεση στους γηπεδούχους, προκειμένου να διεκδικήσει κάθε πιθανότητα να βρεθεί στον τελικό των πλέι οφς της Τσάμπιονσιπ. Οι παίκτες της Νότιγχαμ, πάντως, «πάγωναν» συνεχώς τον ρυθμό προς όφελός τους και μετά το γκολ της ισοφάρισης δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία. .Στο 75ο λεπτό, όμως, η Σέφιλντ έβαλε «φωτιά» στο «Σίτι Γκράουντ». Ο Μπάλντοκ έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φλεκ που δεν αστόχησε για το προβάδισμα της ομάδας του. Το 1-2 παρέμεινε έως το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στον έξτρα χρόνο της παράτασης.

Στην έναρξη του έξτρα χρόνου, η Νότιγχαμ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Λόλεϊ μέσα στην «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά ο 29χρονος Άγγλος δεν βρήκε καλά την μπάλα. Στο 115ο λεπτό ήταν η σειρά της Σέφιλντ να απειλήσει. Ο Εντιαγέ σούταρε εξ επαφής και ο Σαμπά κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του με τεράστια απόκρουση. Έκτοτε δεν πραγματοποιήθηκε άλλη σπουδαία ευκαιρία και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

ΓΚΟΛ: 19′ Τζόνσον / 47′ Γκιμπς-Γουάιτ, 75′ Φλεκ

Κίτρινες: 75′ Μακένα, 90+1 Γουόραλ / 38′ Χέγκινκμποτομ, 59′ Ρόμπινσον

ΠΕΝΑΛΤΙ:

Νόργουντ (άστοχο, 0-0)

Τζόνσον (εύστοχο, 1-0)

Χούριχεϊν (άστοχο, 1-0)

Καφού (εύστοχο, 2-0)

Μπέργκε (άστοχο, 2-1)

Κουκ (εύστοχο, 3-1)

Εντιαγέ (εύστοχο, 3-2)

Λόλεϊ (άστοχο, 3-2)

Γκιμπς-Γουάιτ (άστοχο, 3-2)

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Σαμπά, Κουκ, Γουόραλ, Μακένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ (118′ Καφού), Κόλμπακ, Ζινκερνάγκελ (71′ Λόλεϊ), Τζόνσον, Σάριτζ (75′ Ντέιβις)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Πολ Χέγκινγκμποτομ): Φοντέριγχαμ, Μπάσαμ, Ρόμπινσον, Ίγκαν, Φλεκ (109′ Χούριχεϊν), Νόργουντ, Μπάλντοκ (108 Όζμπορν), Νόρινγκτον-Ντέιβις, Μπέργκε, Εντιαγέ, Γκιμπς-Γουάιτ

Το άρθρο Ο απίστευτος Σαμπά έστειλε τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Γουέμπλεϊ» εμφανίστηκε πρώτα στο www.ertsports.gr.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ