26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Γιάννης Οικονομίδης, νέος πρόεδρος ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας. Σε εξέλιξη από το πρωί οι εσωκομματικές εκλογές στην Ευρυτανία (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σε ήρεμο κλίμα διεξάγονται, σήμερα Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, οι εσωκομματικές τοπικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη νέων μελών και προέδρων στα κομματικά όργανα: Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Ευρυτανίας, Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Καρπενησίου και Αγράφων και συνέδρων για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Νέος πρόεδρος της ΔΕ.Ε.Π. Ευρυτανίας θα εκλεγεί ο εκπαιδευτικός Γιάννης Οικονομίδης.

Σε τοπικό επίπεδο, οι εκλογές στην Ευρυτανία διεξάγονται σε δύο εκλογικά κέντρα που έχουν συγκροτηθεί, ένα στον Δήμο Καρπενησίου και ένα στον Δήμο Αγράφων. Συγκεκριμένα, το εκλογικό κέντρο Καρπενησίου  βρίσκεται στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην Ν.Ο.Δ.Ε.) και το εκλογικό κέντρο Αγράφων σε πολυχώρο στην Παλαιοκατούνα.

Καθώς ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, οι άνθρωποι της ΝΔ έστειλαν το δικό τους μήνυμα και καρφίτσωσαν στο πέτο τους το ροζ κορδελάκι.

Τα σημερινά μέλη των οργάνων διάγουν μακρά θητεία, καθώς οι προηγούμενες εκλογές έγιναν τον Μάιο του 2018 και οι επόμενες εκλογές, βάσει του καταστατικού της ΝΔ, αναμένονταν για τον Μάιο του 2020, δηλαδή μετά από 2 έτη. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας οι εκλογές αναβλήθηκαν και δόθηκε παράταση θητείας των οργάνων.

Τα στελέχη της ΝΔ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την προσέλευση των μελών του κόμματος στην εκλογική διαδικασία στο Καρπενήσι· οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και μέχρι τις 12 είχαν ψηφίσει περίπου 75 άτομα, ενώ οι εκλογές θα ολοκληρωθούν στις 7 το απόγευμα. Για πρώτη φορά εισήχθη δε, η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ο εκπαιδευτικός Γιάννης Οικονομίδης αναμένεται να εκλεγεί νέος πρόεδρος στην Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Ευρυτανίας, καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου. Είναι ένα από τα παλαιότερα ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας και από τους -νεαρούς τότε- στενούς συνεργάτες του Παύλου Μπακογιάννη. Αντικαθιστά τον Κώστα Λαθύρη, που επί 8 χρόνια βρισκόταν στη θέση του προέδρου της πρώην ΝΟΔΕ ΝΔ Ευρυτανίας.

Δηλώσεις στα “Ε.Ν.” έκαναν ο νέος αλλά και ο απερχόμενος πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ευρυτανίας, καθώς και ο Βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και τα αποτελέσματα των εκλογών, στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 27/10/2021

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ