27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο θερμαλιστικός τουρισμός στην Φθιώτιδα

Ένας μεγάλος αριθμός λουτροπόλεων με εξαιρετικής ποιότητος νερά είναι συγκεντρωμένες στην Φθιώτιδα, προσφέροντας μια διαφορετική προσέγγιση στο τουριστικό προϊόν.

Στο τόξο που εκτείνεται κατά μήκος του νομού, λιγότερο και περισσότερο γνωστές κωμοπόλεις διαθέτουν έναν υπόγειο πλούτο.

«Για χρόνια αυτές οι περιοχές είχαν μείνει σε ύπνωση και αργότερα πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι που δίνουν την δυνατότητα να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν περαιτέρω», εξηγεί ο Αθανάσιος Κυρίτσης,  πρόεδρος επιμελητηρίου Φθιώτιδας .

Κάτι αναγκαίο γιατί αποτελεί ένα είδος χρυσού, που περιμένει του επενδυτές να το ανακαλύψουν, όπως λέει.

Η προσέλκυση των επισκεπτών είναι εκ των ων ουκ άνευ και η στρατηγική περιλαμβάνει την προβολή μέσω εκθέσεων, βίντεο, φυλλαδίων και tour-operator.

Στα λουτρά Υπάτης, τον χειμώνα λειτουργούν οι εσωτερικές πισίνες, μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά μετά το Πάσχα η λειτουργία τους διευρύνεται, σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση. Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία και να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι πηγές των Θερμοπυλών, ειδικές για την θεραπεία της “μήνιος” του Ηρακλή, της Υπάτης αφιερωμένες στην θεά Αφροδίτη, των Καμένων Βούρλων, του Καλλιδρόμου, του Κονιαβίτη, του Πλατυστόμου, της Εκκάρας, της Κίρρας, της Καϊτσας, και τόσες άλλες, τα νερά των οποίων αναβλύζουν από διαφορετικές πηγές, με την ίδια περίπου χημική σύσταση, αλλά ποικιλία θερμοκρασιών, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες για πλήθος ασθενειών.

Γνωστές από την αρχαιότητα, οι θερμές πηγές της Φθιώτιδας αποτελούσαν τόπο θεραπείας, ξεκούρασης και αναψυχής. Τα πρώτα Ασκληπιεία καταγράφονται από το 1.100 π.Χ.  Ο θεός Ασκληπιός αντιπροσώπευε μεταξύ άλλων την ιαματική δύναμη της φύσεως. Ο θεραπευτικός ήλιος, ο αέρας, τα ιαματικά νερά και η πλούσια βλάστηση καθόριζαν τους τόπους λατρείας  και ίασης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ