6 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Εμμονή της έντονης αστάθειας τουλάχιστον έως την Τετάρτη (video)

Ο φετινός Μάιος ,της αστάθειας, φτάνει στο φινάλε του ακριβώς με τον ίδιο καιρό, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, πιθανώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε τοπικές μπορες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι εως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε βροχές πιθανώς και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι  ασθενείς. Η θερμοκρασία από  14 έως 24 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει και παλι με ισχυρές μπορες στα ηπειρωτικά, τοπικά στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα και στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Όσο για την Πέμπτη, η αστάθεια θα περιοριστεί βασικά στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Ο βοριάς θα ενισχυθεί λίγο στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία εως 27 βαθμούς. Την Παρασκευή οι μπορες θα είναι κάπως λιγότερες, θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ