8 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ο Λεβαδειακός, η πρώτη ομάδα που έρχεται φέτος για προετοιμασία στο Καρπενήσι. Ποιες θα ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι

από την έντυπη έκδοση

Οριστικοποιούνται οι ομάδες που θα πραγματοποιήσουν στο Καρπενήσι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν 2022-2023. Aπό την πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (Super League), επί ευρυτανικού εδάφους θα προπονηθούν Λαμία και Λεβαδειακός, ενώ ο «γείτονας» Παναιτωλικός επέλεξε φέτος τη Σερβία.

Ο Λεβαδειακός, του Παναγιώτη Λιάγκα, θα προετοιμαστεί στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου και η άφιξή του αναμένεται για σήμερα, Δευτέρα 4/7. «Με προπόνηση που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο «Λάμπρος Κατσώνης» ξεκίνησε η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, όπου η ομάδα επιστρέφει στη Super League. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρέξιμο και ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τεχνικής. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν καθημερινά αυτή τη βδομάδα στη Λιβαδειά, ενώ τη Δευτέρα 4 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για το Καρπενήσι, εκεί όπου για ακόμη ένα καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας», αναφέρει σχετικά ο σύλλογος.

Το Καρπενήσι επέλεξε και η γειτονική Λαμία, που εξασφάλισε την παραμονή της στη SL μέσω αγώνων μπαράζ με τη Βέροια· θα ανηφορίσει για τα βουνά της Ευρυτανίας στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Όπως εξάλλου έχει γίνει ήδη γνωστό, το Καρπενήσι επέλεξε για τη θερινή προετοιμασία των τμημάτων υποδομής και της β’ ομάδας του, ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Επί ευρυτανικού εδάφους θα προπονηθούν, στις αρχές Αυγούστου (2-12/8/22), οι ομάδες Κ19 και Κ17 των Πειραιωτών, καθώς και ο Ολυμπιακός Β΄, που αγωνίζεται στη Super League 2. Στα αναπτυξιακά τμήματα των ερυθρόλευκων, που αποτελούν τον «προθάλαμο» για την πρώτη ομάδα, προπονητές και υπεύθυνοι είναι παλιές δόξες του Ολυμπιακού. Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης προπονεί την Κ17 και  ο Αριέλ Ιμπαγάσα τον Ολυμπιακό Β’, ενώ ο Σωτήρης Συλαιδόπουλος βρίσκεται την Κ19. Στην ίδια ομάδα, γενικός αρχηγός διατελεί ο Γιώργος Ανατολάκης και διευθυντής ο Γιάννης Μανιάτης.

Στο Καρπενήσι θα προπονείται (πρώτο δεκαπενθήμερο Αυγούστου) και η Καλαμάτα, που προσέλαβε στον πάγκο της τον Σάκη Τσιώλη, τεχνικό ευρυτανικής καταγωγής και λάτρη του τόπου μας και των συνθηκών προετοιμασίας που προσφέρει. Και η ιστορική Παναχαϊκή επέλεξε την Ευρυτανία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της (16-26/8)· οι “νεοφώτιστοι” στη Super League 2 έχουν προπονητή τον Σούλη Παπαδόπουλο.

 Επίσης, στις ιδιόκτητες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις ξενοδοχείου θα προετοιμαστεί (2-14/8) ο Αιολικός Μυτιλήνης, ομάδα Γ΄ Εθνικής, ενώ στο ίδιο γήπεδο θα γίνονται και οι προπονήσεις της Ομόνοιας Αραδίππου, που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική της Κύπρου.

Πιθανόν, στη λίστα θα προστεθούν και άλλες ομάδες το προσεχές διάστημα, ενώ σύντομα θα οριστικοποιηθούν και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια στο Καρπενήσι.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ