27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Πάσχα Ευρυτάνων με σύμμαχο τον καιρό. Με καλοκαιρία και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες το ψήσιμο του οβελία – Η πρόγνωση

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα (24/4) στην Ευρυτανία. Οι καιρικές συνθήκες θα συμμαχήσουν στο ψήσιμο του οβελία χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα.

Η θερμοκρασία θα φθάσει ως τους 21-22 βαθμούς τοπικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις (αρχικά ανατολικοί και σταδιακά από δυτικά) με ασθενή ένταση. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, παρότι μετά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, όπως και στην Ευρυτανία. Η πιθανότητα για μπόρες είναι πολύ μικρή.

Ο ανοιξιάτικος καιρός θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα του Πάσχα (25/4) στην Ευρυτανία. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου θα φθάσουν στα επίπεδα των 22 βαθμών, ενώ οι κατά τόπους νεφώσεις δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα· μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με λιακάδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές δ/νσεις.

Γράφει η ΕΜΥ για τον καιρό του Πάσχα:

“Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη σχεδόν τη χώρα. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα υπάρχουν στα βόρεια κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 24 με 25  βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά, κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ